Hur fungerar det egentligen, kan alla som vill låna pengar? Det kan vara svårt att veta vad det är som krävs för att låna pengar. Om alla människor kan göra det eller om du måste uppfylla vissa krav. Och framförallt hur man ska tänka i en lånesituation.

Låna pengar är verkligen någonting som många lockas av. Det låter ju fantastiskt att plötsligt få möjlighet att köpa allt det man har drömt om. Villa, bil, shopping, plötsligt har man råd. Men är det verkligen så enkelt? Nej, verkligheten fungerar ju inte riktigt så. Utan det finns en del krav och motkrav som är viktiga att känna till.

 

För att få låna pengar så måste du vara 18 år. Är det ett seriöst lån så kommer de också att gå igenom din inkomst. Där krävs det att du uppfyller vissa ekonomiska krav för att få låna pengar. Detta är till för som en säkerhet dels för dig och dels för den som lånar ut. Om du uppfyller kraven så innebär det att du värderas som att du kommer att kunna betala tillbaka pengarna inom tidsramen. Något som du som privatperson vill kunna göra för att undgå ytterligare kostnader och konflikter. Men även de som lånat ut vill få tillbaka pengarna.

 

Vad innebär det att låna pengar?

När du lånar pengar innebär det att du får en viss summa under en period. Förutsatt att du betalar ränta och tillbaka pengarna under tiden som ni avtalat. Det är smart att gå igenom olika alternativ. Moneezy.com listar olika lånealternativ och jämför dessa. Exempelvis vad de har för återbetalningsperiod och ränta.

 

Men att låna pengar är ju en svår sak. Så även om man själv läser på och försöker hitta information om hur det går till så kan det vara komplicerat. Att skapa sig en överblick över både ekonomi och lån tar tid. Det finns många som har långa utbildningar och arbetat under många år med detta. Kontakta en revisor, bank eller ekonom. De kan hjälpa dig att få en tydlig bild på om din budget och ekonomi räcker till ett lån. Och vilka fördelar och nackdelar olika lån har.Kontakt


Frida Engström

frida.engstrom@prdirekt.se

0768669966

010 551 75 00