Den omåttligt populära restaurangen Kasai öppnar i miniformat i Mood Stockholm. Tanken är att ta med sig allt vad gäller kvalitet och atmosfär in i det nya konceptet kallat ”Mini Kasai”.

Efter ett fantastiskt år med Kasai och Ochaya på Linnégatan i Stockholm expanderar nu verksamheten vidare. En stor del i framgången med Kasai och de fina recensionerna restaurangen fått från bl.a. Whiteguide, tilldelar ägarna partnern och chefskocken Danny Elmaleh. Danny startade sin karriär i Japan efter att ha studerat på den prestigefyllda skolan American Culinary Institute i New York. Han har tränat alla kockar på Kasai och skapat menyerna och kommer även vara ansvarig för menyerna på den nya enheten. Förutom maten så belyser grundarna att de också väljer platsen för sin nya restaurang med omsorg.

”Vi känner att området i och omkring Mood har blivit en tydlig kärna för Stockholms city. Det är ett otroligt flöde av människor, med bra utbud av shopping och restauranger. Vi är stolta och exalterade att öppna mitt i hjärtat. Gästerna och målgruppen här är en perfekt blandning av business and pleasure och det är väldigt många duktiga aktörer i Mood som vi ser fram emot att jobba nära med, säger Paulo Fagundez, grundare och delägare.

‘Mini Kasai’ blir en sushibar med fokus på Sushi och take-away, med samma kvalité och högklassiga råvaror som de andra restaurangerna erbjuder. Man har sett en stor efterfrågan på ett snabbt alternativ för lunch, upphämtning och delivery och till skillnad från Kasai som är en väldigt social restaurang där man ofta spenderar ett par timmar med vänner, är tanken med Mini Kasai att man ska kunna hinna in och äta på 20-25 minuter, eller ta med sig maten hem.

Lokalen som Kasai tar över är gamla juiceverkets lokal på 56 kvadratmeter, vid Moods entrén på Norrlandsgatan. Restaurangen planerar att öppna i slutet på maj.

”Återigen har vi lyckats att hitta ett nytt matkoncept som kompletterar övriga restauranger. Mini Kasai med sushibar är en perfekt pusselbit i helheten. Med hög kvalitet på maten och en väldigt läcker inredning tror vi att konceptet kommer bli väldigt populärt, säger Annika Ljungberg, marknadsområdeschef på AMF Fastigheter.

 

För mer information vänligen kontakta:

Marta Jarzabek Hulthén, AMF Fastigheter
E-post: marta.jarzabek-hulthen@amffastigheter.se
Tel: + 46 70 585 05 88

Patrik Slettman, Kasai
E-post: patrikslettman@gmail.com
Tel: +46 72 942 9734
 

Om Mood Stockholm
Mood Stockholm är en urban mötesplats belägen i centrala Stockholm. Med en unik butiksmix på ett 50- tal butiker, flertalet populära restauranger och mötesrum har handelsplatsen utvecklats till en självklar mat-och shoppingdestination som satt hela området på kartan sedan öppning 2012. I den brokiga och levande miljön kan man njuta, shoppa, umgås och arbeta under en stor del av dygnets alla timmar. Mood Stockholm är helt enkelt en modern stad i staden. Läs mer om Mood på http://moodstockholm.se.  

Kontakt


Tina Landelius

Presskontakt

tina.landelius@amffastigheter.se

0722-35 32 69

Pressjour (utanför ordinarie arbetstid)

press@amffastigheter.se

08-600 69 30

073-836 34 50

Sandra Vannequé

Marknadsansvarig

sandra.vanneque@amffastigheter.se

08-600 69 17

Cecilia Åkesson

Centrumchef

cecilia.akesson@amffastigheter.se

08-600 68 27