Det blir Hatstore som vinner årets Kalmar Science Park Award som delas ut på Guldfesten i Kalmar ikväll.

Hatstore är företaget som gått hela vägen från att vara en startup i Kalmar Science Parks inkubator med en omsättning på en miljon kronor till att bli ett växande bolag i Science Parken som nu omsätter runt 42 miljoner kronor.

- Årets vinnare är för oss ett skolboksexempel inom Kalmar Science Park, säger Louise Östlund som är vd på Kalmar Science Park. Under resan har de hela tiden vågat, investerat och kört på med målet att tredubbla omsättningen varje år, vilket de också har lyckats med.

Lanseras i tio länder
Med ett starkt medarbetarteam på nära 20 personer och en grym kompetens inom e-handel tar Hatstore nya spännande kliv till nästa nivå med internationalisering i tio nya länder, bland annat USA, Sydkorea och Ryssland samt flera europeiska länder.

- Vi på Kalmar Science Park lyfter på hatten… eller rättare sagt kepsen för Hatstore och önskar dem lycka till med sin fortsatta tillväxt!

Om Kalmar Science Park Award
Kalmar Science Park Award delas ut för tionde året i rad, sedan 2008, till en entreprenör eller ett företag inom Kalmar Science Park som vi vill uppmärksamma och premiera för att de har tagit, ett för verksamheten, stort kliv framåt. Vinnare utses av Kalmar Science Park tillsammans med en särskild jury.

Mer om Hatstore, se www.hatstoreworld.com

Kalmar Science Park erbjuder en kreativ mötesplats för idéer och innovativa företag som vill växa med visionen att gå från lokala idéer till globala affärer.

Kalmar Science Park AB ingår i koncernen Kalmar Kommunbolag AB. Bolaget ägs av Kalmar Kommun till 93 procent, övriga delägare är Linnaeus University Holding AB med 5 procent samt CGI Sverige AB med 2 procent.Kontakt


Christina Bringfors-Dahlgren

Kommunikationschef

christina.bringfors-dahlgren@kalmar.se

0480-45 00 00

0480-45 00 36

072-740 82 41