KICKS kommer att öppna sin fjärde flagshipbutik, denna gång i Gallerian i Stockholm. Butiken kommer inta 1 500 kvadratmeter fördelat på tre plan. Etableringen i Stockholm innebär även att KICKS kommer utveckla konceptet ytterligare, både när det gäller sortiment, tjänster och digital inspiration, med målet att ta kundupplevelsen till nästa nivå.

Gallerian genomgår en helhetsomvandling. Hela platsen renoveras och byggs om med fokus på att skapa mer kontraster, variation och upplevelser. Ombyggnationen förväntas vara helt klar under 2019 där fler aktörer kommer att presenteras allteftersom.

– ­Målet med nya Gallerian är att skapa Stockholms mest inspirerande och kontrastrika mötesplats. Här kommer shopping, upplevelser och mat att kombineras i en folklig mix på en ikonisk plats. Därför känns det extra roligt att välkomna KICKS som med sin flagshipbutik visar att framtidens butikupplevelser rymmer så mycket mer än bara handel, säger Cecilia Åkesson, centrumchef Gallerian.

KICKS har sedan tidigare flagshipbutiker i Malmö, Göteborg och Oslo. Ambitionen med satsningen är att skapa attraktiva skönhetsdestinationer som bjuder kunderna på en inspirerande och personlig skönhetsupplevelse – både i form av ett unikt tjänsteutbud kombinerat med ett brett sortiment av spännande varumärken och en butiksmiljö utöver det vanliga.

 – Upplevelser blir att viktigare för den fysiska butiken och med våra flagshipbutiker har vi hittat ett koncept som tilltalar våra kunder. Med etableringen i Stockholm kommer vi att utveckla konceptet ytterligare en nivå, både när det gäller sortiment, tjänster och digital inspiration. Vi vill bland annat skapa en attraktiv mötesplats som också bjuder in till umgänge. Vidare känns nya Gallerian och citykvarteret Urban Escape helt rätt för vår etablering, det går helt i linje med vårt koncept, säger Gina Azaric, marknadsdirektör på KICKS.  

KICKS flagship i Stockholm kommer att följa nya Gallerians tidplan med delinvigning till julhandeln 2018 och full öppning 2019.

Fakta om nya Gallerian:

  • Delinvigs till julhandeln 2018 i samband med att huset som byggs i korsningen Regeringsgatan/Hamngatan, som utgör ena delen av Gallerian, står klart. Hela ombyggnationen är klar 2019.
  • Det tillkommer 8 000 nya kvm med restauranger, butikskoncept och servicetjänster.
  • Matutbudet mer än fördubblas.
  • Det tillkommer flera nya entréer som länkar samman handelsplatsen med resten av Urban Escape-kvarteret.
  • Det tillkommer ett tjugotal nya butikskoncept.
  • Det blir en utökad besöksyta ända upp till taken med en takterrass och en utvändig terrass som omfattar 1 600 kvm.
  • Gallerian fylls med flera vinterträdgårdar.

Om Gallerian

Gallerian invigdes i oktober 1976 och var Stockholm citys allra första galleria. Affärsidén var enkel. Butiksutbudet skulle inte vara för exklusivt utan erbjuda något för alla. Det var efter Gallerians intåg som ordet ”galleria” blev ett allmänt uttryck för inglasade köpcentrum. Just nu pågår en omvandling av Gallerian och citykvarteren runtomkring som rymmer hotellen At Six och Hobo samt 6 000 nya företagsgrannar tillsammans med parker, lounger, foajéer, restauranger och takterrasser. Gallerian ägs och förvaltas av AMF Fastigheter, ett av Sveriges största fastighetsbolag.

Om KICKS

KICKS är Nordens ledande skönhetskedja med ett brett sortiment inom makeup, doft, hudvård och hårvård. Idag finns totalt ca 240 butiker i Sverige, Finland och Norge. KICKS erbjuder skönhetsmarknadens mest attraktiva sortiment och genom engagerade och professionella medarbetare ger vi varje besökare personlig service och en lustfylld köpupplevelse.

För intervjuer eller ytterligare frågor, kontakta:

Marta Jarzabek Hulthén, AMF Fastigheter, +46- 70 585 05 88

marta.jarzabek-hulthen@amffastigheter.se
Kontakt


Tina Landelius

Presskontakt

tina.landelius@amffastigheter.se

0722 - 35 32 69

Cecilia Åkesson

Centrumchef

cecilia.akesson@amffastigheter.se

0768-94 45 57

Sandra Vannequé

Marknadsansvarig

sandra.vanneque@amffastigheter.se

070 - 270 76 42

Pressjour (utanför ordinarie arbetstid)

press@amffastigheter.se

0738-36 34 50