Fler söker sig nu till kiropraktorer med stela nackar och ryggbesvär efter att ha arbetat hemifrån under pandemin. Kliniken Kiropraktorvård Uppsala har i samband med att restriktioner upphör, öppnat upp med ytterligare tider.

 

Den 29 september beslutade regeringen om att häva i stort sett alla restriktioner med hänsyn till pandemin, något som resulterat i att fler verksamheter kan rulla igång som vanligt igen. Kliniken Kiropraktor Uppsala har bara under de senaste veckorna sett en markant ökning av bokningar.

 

“Vi har under den senaste tiden upplevt att det är högtryck på kliniken och bokningstiderna räcker knappt till. För att möta den ökade efterfrågan i samband med att restriktionerna upphör, så har vi öppnat upp fler bokningstider. Som legitimerade kiropraktorer vidtar vi de naturligtvis alla nödvändiga åtgärder gällande hygienrutiner och liknande, vilket betyder att våra kunder kan känna sig helt trygga när de bokar en behandling hos oss,” säger pressansvarig på Kiropraktorvård Uppsala.

 

Fler med ergonomiska besvär

Hos en kiropraktor är det nästintill omöjligt att hålla rekommendationen om två meters avstånd. På grund av oro för smittrisken innebar detta att många vid starten av pandemin därför slutade gå på behandlingar hos sin kiropraktor. Bland de kunder som nu vänder tillbaka har dessutom en större andel besvär med rygg och nacke än före pandemin.

 

“Det är tydligt att många som arbetat hemma inte haft de optimala ergonomiska förutsättningarna och kanske har man istället fått improvisera. Kanske har man inget höj- eller sänkbart skrivbord hemma och förmodligen sitter man även för långa stunder utan pauser. Dålig ergonomi och för mycket stillasittande är något som i längden sätter sina spår på kroppen, vilket ofta leder till smärtor i nacke, kors- och ländrygg”, säger pressansvarig.

Kiropraktorvård i Uppsala vill därför uppmana fler att se över sin ergonomi samt söka hjälp tidigt om man har behov av det.

 

Kontaktperson

Stephan Kjaer Jepsen, Leg. kiropraktor, info@kiropraktorvard.se
Kontakt


Frida Engström

frida.engstrom@prdirekt.se

0768669966

010 551 75 00