Unga, hungriga skidskyttar tog imponerande segrar vid Sverigepremiären i Östersund. På damsidan var det dubbla Juniorvärldsmästarinnan Hanna Öberg, Piteå som visade seniorerna ryggen med imponerande skidåkning. Bland herrarna var fjolårets stjärnskott Jesper Nelin omutlig och kombinerande ruskigt snabb åkning med ett imponerande skytte.

Hon har kallats för en av skidskyttets allra största talanger, Hanna Öberg, och idag visade hon ingen respekt för de äldre. Hennes första tävling som senior och Hanna startade offensivt:

- Jag förskte att inte vara försiktig på skjutvallen, vilket man lätt blir så här i början av säsongen, sa Hanna efter loppet. Istället gick jag ut hårt på första varvet, vilket jag tror gick riktigt snabbt. Sedan var det bara att hålla i hela loppet. Jag tror att farten sjönk mot slutet men tiden är jag ändå nöjd med. Skjutresultatet, tre bom, är dock inte okej, jag kan bättre.

En liten stund efter Hannas målgång korsade sambon Jesper Nelin mållinjen som klar segrare i herrklassen. Jesper lyckades med konststycket att hålla nollan i de tre första skjutningarna men på sista skyttet vart det ändå en bom:

- Jag är mest nöjd med att jag lyckades växla mentalt mellan åkfokus och skyttefokus på ett bra sätt. Det var andra skottet i sista skjutningen som jag tappade bort och det känns ändå skönt att det inte var sista skottet... Åkningen kändes ändå okej, jag fick slita lite på de sista två varven men lyckades ändå hålla ihop det bra.

Torstein Stenersen som blev tvåa i herrklassen lyckades med prestationen att skjuta fullt i fyra skjutningar, ett skönt kvitto i säsongsstarten.

Damernas pallplaceringar fördelades så här:

1 Hanna Öberg, Piteå Skidskytteklubb

2 Linn Persson, Bore Biathlon

3 Anna Magnusson, Piteå Skidskytteklubb

Herrarnas resultatlista

1 Jesper Nelin, Biathlon Östersund

2 Torstein Stenersen, Biathlon Östersund

3 Tobias Arwidson, Lima SKG


Bifogade filer

 

 


Förbundets ändamål är att bredda och popularisera skidskytteidrotten, samt att skapa förutsättningar för eliten att nå internationell toppklass. I detta arbete är föreningarna den viktigaste kuggen, eftersom det är där verksamheten utvecklas och bedrivs.


Kontakt


Håkan Blidberg

Marknads- och Kommunikationschef Skidskytteförbundet

hakan.blidberg@skidskytte.se

+46768442008

+46768442008

Rikard Grip

Generalsekreterare

rikard.grip@skidskytte.se

Victor Agestam

Mediakoordinator Skidskytteförbundet

victor.agestam@skidskytte.se

0767849485

Emma Höglund

Mediamanager och kommunikatör svenska skidskytteförbundet

emma.hoglund@skidskytte.se

+46761391220