Karin Rosén blir Naturbruksskolan Uddetorps nya rektor. Karin kommer närmast från en tjänst som rektor på De La Gardiegymnasiet i Lidköping och har nu erbjudits och tackat ja till tjänsten som rektor på Naturbruksskolan Uddetorp i Skara. Hon tillträder i sin nya tjänst i augusti.

- Jag fastnade för sättet man jobbar med helheten i både utbildning, internat och skolrestaurangen. Jag upplever att man på Uddetorp har ett högt engagemang och jobbar med hela hjärtat. Det finns en värdegrund som rimmar bra med min egen, berättar Karin.

I grunden är Karin studie- och yrkesvägledare och har arbetat på De la Gardiegymnasiet i 19 år i flera olika roller, de senaste sex åren som rektor. På så sätt har Karin erfarenhet från både rektorsrollen och av både praktiska och teoretiska gymnasieprogram.

- Vi är väldigt glada över att Karin valt att tacka ja till tjänsten. Utifrån att hon både har erfarenhet av rollen som rektor och av praktiska gymnasieprogram så ser vi att hon har alla förutsättningar för att lyckas bra i rollen, säger Bo Grenabo Tapper, skolchef på Naturbruksförvaltningen.

Karin berättar också att en anledning till att hon sökt sig till Uddetorp är ett intresse för Naturbruksprogrammet och lantbruksbranschen:

- Jag tror att den gröna näringen är en framtidsbransch. Därför känns det spännande att få vara med och utveckla utbildningarna och låta fler få upp intresset för området.

Karin tillträder tjänsten i augusti och tar då över efter Robert Karlsson som idag är rektor på Uddetorp. Robert avslutar sitt uppdrag den 29 maj och fram till att Karin tillträder går Håkan Magnusson, som är biträdande rektor på Uddetorp, in som tillförordnad rektor.

Kontakt
Bo Grenabo Tapper
070-082 45 17
bo.tapper@vgregion.se

Karin Rosén
070-974 63 45
karin.rosen@lidkoping.se

Om Naturbruksskolan Uddetorp
Naturbruksskolan Uddetorp ligger strax utanför Skaras tätort och erbjuder naturbruksprogrammet med inriktning mot lantbruk. Här finns lantbruksdjur som kor och får, stora arealer jordbruksmark och en gedigen maskinpark. På Uddetorp finns också Biologiska Yrkeshögskolan i Skara (BYS) och Naturbruksförvaltningens vuxenutbildningscentrum. Naturbruksskolan Uddetorp är en del av Naturbruksförvaltningen, Västra Götalandsregionen som bedriver utbildning på gymnasie-, vuxen- och yh-nivå samt utvecklingsverksamhet inom naturbruk på flera platser i regionen.


Bifogade filer

 Karin RosénKontakt


Sofie Liljegren

Presskontakt

sofie.liljegren@vgregion.se

070-0825669

Maria Kvarnmarker

Kommunikationschef

maria.kvarnmarker@vgregion.se

070-0823527