Daniel Helldén Fotograf/Källa: Philip Lantz

Swedavia lämnade idag en konsekvensanalys avseende en förtida avveckling av Bromma flygplats. I analysen står det klart att det inte bedöms vara affärsmässigt motiverat att driva flygplatsen vidare. Trafikborgarråd Daniel Helldén (MP) kommenterar med anledning av detta.

- Det enda rätta är att lägga ner Bromma flygplats. Vi har en akut bostadsbrist i Stockholm samtidigt som klimatet kräver fortsatt minskat flygande. Nu konstaterar Swedavia att Bromma flygplats inte behövs, och att den befintliga trafiken kan inrymmas på Arlanda, det är inte en dag för tidigt. Nu väntar vi oss ett beslut från regeringen som möjliggör en förtida avveckling, säger Daniel Helldén (MP) trafikborgarråd i Stockholms stad.

Swedavia fastslår i sammanfattningen att man ”inte identifierat några avtalsmässiga hinder för en förtida nedläggning av Bromma” samtidigt som ”en förtida nedläggning av Bromma skulle ge en resultatförbättring för Swedavia samtidigt som de transportpolitiska mål som Swedavia har i sitt uppdrag i princip helt bedöms kunna fyllas av Arlanda för Stockholmsregionen utan omedelbara kapacitetshöjande investeringar".

Läs och dela pressmeddelandet på vårt pressrum: http://www.pressmachine.se/pressroom/view/miljopartiet-i-stockholms-stad
Miljöpartiet de gröna i Stockholms stad
Ragnar Östbergs Plan 1, 105 35  STOCKHOLM
08–508 29 000 (växel)
www.mp.se/stockholm   
www.twitter.com/MP_Sthlms_Stad  
www.instagram.com/mp_sthlms_stad


Kontakt


Elisabeth Ekstrand

Pressekreterare

elisabeth.ekstrand@stockholm.se

076-122 96 02