Kalmar kommun stöttar nu kommuninvånare som är 70 år och äldre med hemsändning av mat och hushållsvaror. Ett sätt att öka möjligheten för äldre att hålla sig friska under coronapandemin.

- Folkhälsomyndigheten avråder äldre från besök i butiker och kommunen vill genom denna satsning värna en stor riskgrupp, säger Liselotte Ross (V), kommunalråd med ansvar för folkhälsofrågor.

Det tillfälliga stödet gäller en gång per vecka för invånare som bor i Kalmar kommun samt är 70 år och äldre. Invånare som är intresserade handlar för minst 200 kronor och får hemkörning utan kostnad. Information om butiker som är anslutna till erbjudandet finns på webbplatsen: kalmar.se/info-riskgrupper. Det går också bra att ringa kommunens kontaktcenter på telefon 0480-45 00 00.

Information till butiker som vill ansluta sig finns på webbplatsen: kalmar.se/tillfallig-hemsandning.

Kyld matdistribution

Kommuninvånare som i rådande situation behöver hemleverans av lagad mat, kan ansöka om tillfällig hjälp med detta. Maten levereras kyld och behöver bara värmas. För att få hjälp med ansökan om matdistribution tar man kontakt med biståndshandläggare genom Kalmar kommuns kontaktcenter på telefon 0480-45 00 00.

För mer information, kontakta:

Kommunalråd Liselotte Ross (V), 0480-45 00 24, liselotte.ross@kalmar.se
Landsbygdsutvecklare Jonas Svendsén, 0480-45 00 83, jonas.svendsen@kalmar.se


Kalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer belägen i en region som har framtiden för sig. Vi är en av landets yngsta universitetsstäder och rankas år efter år i den absoluta Sverigetoppen när Reseguiden listar årets sommarstäder. Vill man se världen finns regionens flygplats här med flera dagliga avgångar till Stockholm och en omfattande chartertrafik. Vi har direkttåg till Malmö/Köpenhamn och Göteborg samt många avgångar också mot Stockholm. På sommaren passerar alla som ska till och från Öland vår vackra stad. 

Med havet integrerat i staden, stora spännande byggprojekt, stränder mitt i centrum, flera stora idrottsevenemang och en fantastisk landsbygd vill över 90 procent av kommunens 68 500 invånare rekommendera vänner och bekanta att flytta hit. Välkommen du också!

 


 Kontakt


Christina Bringfors-Dahlgren

Kommunikationschef

christina.bringfors-dahlgren@kalmar.se

0480-45 00 00

0480-45 00 36

072-740 82 41