-Vernissage för två utställningar på temat konst och vetenskap/art and science

Nu öppnar Y:et-området upp för spännande och aktuella bilder gällande de 17 globala målen. Det är curator, filmaren och vetenskapsjournalisten Dag Jonzon, som ställer ut med start lördag 26/6 klockan 12.00. Utställningarna visas under hela sommaren.

– Utställningen är en magnet att samlas kring för att reflektera, föra dialog och söka svar och lösningar på en hållbar framtid, säger Dag Jonzon och fortsätter:

– Vi ställer en fråga till politiker och andra ledare i utställningarna. Hur kan vi som medborgare stödja våra regeringar att leverera de 17 målen? Och vi undrar vad du vill göra som betraktare för att vara en del av lösningen?

Nu på lördag är Dag Jonzon på plats för att  berätta om de globala målen, utställningen Whole Earth? som har visats både i London och Paris och som nu är tillbaka i Timrå i sommar vid Y:et.

– Den här gången zoomar jag  in på mål 5 och 16 - som handlar om jämställdhet och ett inkluderande samhälle, något som Timrå kommun vill bidra till – för världens kvinnor finns i Timrå.

– Det är ett unikt tillfälle för Timrå kommun med samarbetspartners att kunna visa den internationellt uppmärksammade utställningen under hela sommaren och samtidigt uppmärksamma integrationsarbetet i Timrå kommun, säger Kent Nordin, EQ Arena, som sköter driften av Y:et i sommar.

Om utställningarna

NIO KVINNOR NIO LÄNDER NIO BERÄTTELSER är en utställning som speglar de globala målen 5 och 16, som handlar om ett jämställt och inkluderande samhälle.

WHOLE EARTH ? – är en utställning som granskar de gobala målen och som belönats med UNESCO-JAPAN PRIZE  on Education for Sustainable Development och av Global Challenges Foundation med The Educators´Challange Award.

 

VERNISSAGE KONSTGATAN Y:ET

TVÅ UTSTÄLLNINGAR OM GLOBALA MÅLEN

PLATS: Y:ET, MIDLANDA, TIMRÅ

TID: LÖRDAG 27 JUNI KL 12.00 -16.00

UTSTÄLLNINGEN VISAS 27/6  – 12/9  2020

 Mer information:  Dag Jonzon, tfn 070 698 4750


Timrå ligger vid kusten mitt i Sverige, mellan två städer med ett perfekt samspel av hav, skog, berg och vildmark. Här finns landsbygd, industrier och ett växande näringsliv. Här finns plats för upplevelser, äventyr eller bara lugn och ro med ett bekvämt avstånd till shopping och nöjen.


Besök gärna på hemsida, http://www.timra.se

För mer information, besök gärna vårt pressrum, http://www.pressmachine.se/pressroom/view/timra-kommunKontakt