Efter att Konstfacks fysiska vårutställning ställts in och övergått till digital form kommer Stockholmare och besökare kunna ta del av invigningen och senare ett flertal av verken på Sergels torg. Från och med den 5 juni kl 14:00 kommer vernissagen visas på Sergels torg. Därefter kommer filmer på flera av avgångsstudenternas verk att visas under sommaren.

I spåren av coronapandemin har Konstfacks vårutställning övergått i digital form. För att göra invigningen och utställningen tillgängliga i det fysiska rummet tar de nu plats på Sergels torg. I ett av 5:e Hötorgshusets skyltfönster, nere på Sergels torg, kommer Konstfacks vernissage att visas och genom sina tal och performances ge oss en inblick i vad 193 avgångsstudenter presenterar på den digra, digitala plattformen konstfack2020.se, som i år utgör den klassiska vårutställningen. Därefter kommer även filmer av ett flertal av studenternas verk att spelas upp.

  • Kris och karantän har omkullkastat den etablerade utställningens form och dikterat nya villkor. I situationen råder först frustration, sedan uppstår nya idéer. Vårutställningen, som vanligtvis förvandlar Konstfacks lokaler till ett gigantiskt utställningsrum, tar i år andra vägar: Den letar sig in i våra hem, telefoner, i en tryckt katalog och i mindre rumsliga gestaltningar och interventioner, säger Emily Fahlén och Asrin Haidari som kurerat Konstfacks vårutställning.

I sommar kommer filmer där avgångsstudenter presenterar sina verk och idéerna bakom dem att visas på Sergels torg.

  • Konst och kreativitet är en naturlig del av Sergels torgs utveckling och en viktig del i att skapa en plats där människor vill vara. Därför är vi väldigt stolta över att samarbeta med Konstfack för att kunna visa invigningen av vårutställningen och studenternas verk på en av Stockholms mest centrala platser. Kombinerat med alla aktiviteter som sker under ”På Sergels torg” hoppas vi erbjuda alla en bra konstsommar som du kan ta del av på ett smittsäkert sätt, säger Jenny Sivervik, marknadsområdeschef City, AMF Fastigheter.

Datum och tid: Invigningen av vårutställningen kommer visas från 5 juni kl 14 till och med 7 juni kl 19. Därefter kommer filmer av studenters verk att visas under sommaren.

Plats: Sergels torg, mellan Under Fontänen och Sergelgången.

Konstfacks vårutställning: www.konstfack2020.se 

För ytterligare frågor, kontakta:
Marcus Hallberg, presskontakt
marcus.hallberg@amffastigheter.se
08-600 68 87

Om AMF Fastigheter
AMF Fastigheter är ett av Sveriges största fastighetsbolag med 35 kommersiella fastigheter i Stockholm och Sundbyberg. Genom att utveckla och förvalta våra kontor, handelsplatser och kvarteren runtomkring bidrar vi till en levande och attraktiv stad. AMF Fastigheter är ett helägt dotterbolag till pensionsbolaget AMF. Fastighetsportföljen som AMF Fastigheter förvaltar har idag ett marknadsvärde om cirka 73 miljarder kronor. Läs mer på www.amffastigheter.se

 
Kontakt


Tina Landelius

Presskontakt

tina.landelius@amffastigheter.se

08-600 69 26

0722-35 32 69

Presstelefon (jour)

Pressfrågor utanför ordinarie arbetstid

press@amffastigheter.se

0738-36 34 50

Bodil Hassel

Kommunikatör

bodil.hassel@amffastigheter.se

08-600 68 34

073-270 62 34