Kristianstad kommun ska besluta om en ny klimatstrategi. I förslaget, som ligger klart för beslut, anser kommunen att geoenergi ”inte bör användas i fjärrvärmeområden”. Problematiken är nationell och inte unik för Kristianstad kommun.

– Fler och fler kommuner famlar efter att hitta argument för att stoppa geoenergins expansion till förmån för den egna fjärrvärmen. I takt med ökade energipriser faller det ganska naturligt att en av hushållens största utgift – uppvärmningen – engagerar fastighetsägarna och driver dem till att byta. Och då är ofta geoenergi ett lönsamt och miljövärdigt alternativ, säger Johan Barth VD för Geotec.

Kristianstad kommun är inget undantag från denna utveckling, vilket förslaget till klimatstrategi tydligt visar. Idag publicerar Kristianstadsbladet en debattartikel av Geotecs VD Johan Barth om problematiken.

– Kristianstad är en fjärrvärmeägare i raden som försöker hitta sätt att bli av med den i särklass största konkurrenten. Andra försöker med grundvattenskydd och orimliga krav på genomförande. Vi kommer fortsätta kämpa hårt för konsumenternas rättvisa, säger Johan Barth.

 

Läs debattartikeln härGeotec är en rikstäckande sammanslutning av fristående, välrenommerade borrningsföretag med lång erfarenhet inom vatten-, energi- och entreprenadborrning (grundläggning, prospektering, miljöborrning mm). Geotec-anslutna företag erbjuder Sveriges enda typgodkända brunnar.


Kontakt


Johan Barth

johan.barth@geotec.se

075 700 88 20

0702 30 71 00