Välkommen att träffa de fyra ungdomarna som på grund av Corona-pandemin först såg ut att gå en ofrivilligt helledig sommar till mötes. Nu har de istället fått sommarjobb hos KSRR. Idag, måndag 29 juni, rivstartar KSRR-kvartetten en informationsturné utanför Giraffens köpcentrum i Kalmar klockan 10.

Corona-pandemin har gjort att många arbetstillfällen försvunnit. Speciellt är det många ungdomar som plötsligt står inför ett ofrivilligt helledigt sommarlov. KSRR:s förbundsdirektion kände att de ville bidra med något positivt i den besvärliga situation som vi alla befinner oss i.

KSRR har därför anställt fyra ungdomar mellan 18 och 20 år, som under tre veckor ska åka runt med vår informationsmonter och möta invånarna i alla våra fem medlemskommuner.  

-Det här är vårt sätt att bidra till att hålla igång regionen. Förhoppningsvis kan vi i alla fall lindra besvikelsen lite för några, så att de får tjäna de där extra slantarna som man sedan länge sett fram emot, säger KSRR:s förbundsordförande Steve Sjögren.

På måndag 29 juni gör ungdomarna sin första arbetsdag och ni är hjärtligt välkomna att träffa dem!

Plats:  Giraffens Köpcenter i Kalmar (entrén mot McDonalds)  
Tid: 10.00

Informationsturnén pågår måndag till fredag från 29 juni till 17 juli.

Följande platser besöks under sommarturnén

V.27

 

Mån 29 juni

Kalmar, Giraffen

Tis 30 juni

Färjestaden, Ölands köpstad

Ons 1 juli

Oskarshamn, Maxi

Tor 2 juli

Nybro, Kvantum

Fre 3 juli

Torsås ICA

V.28

 

Mån 6 juli

Kalmar, Hansa Citygross

Tis 7 juli

Färjestaden, Ölands köpstad

Ons 8 juli

Oskarshamn, Maxi

Tor 9 juli

Nybro, Torget

Fre 10 juli

Torsås ICA

V. 29

 

Mån 13 juli

Kalmar, Giraffen 

Tis 14 juli

Färjestaden, Ölands köpstad

Ons 15 juli

Oskarshamn, Maxi 

Tor 16 juli

Nybro, Kvantum

Fre 17 juli

Torsås ICA

 


Platser

Kalmar

Kretslopp Sydost är ett kommunalförbund som ansvarar för att omhänderta hushållens avfall, informera om källsortering och verka för minskat avfall inom våra medlemskommuner Kalmar, Mörbylånga, Nybro, Oskarshamn, Torsås, Sävsjö, Vetlanda och Uppvidinge. Inom förbundet bor det ca 185 000 invånare. Vid vår avfallsanläggning på Moskogen hanterar och behandlar vi alla typer av avfall. Hos Kretslopp Sydost arbetar ca 90 medarbetare och vårt uppdrag utförs i såväl egen regi som av upphandlade entreprenörer. Verksamheten är helt taxefinansierad och Kretslopp Sydost omsätter ca 205 Mkr årligen.


Kontakt


Madeleine Åkesson

Kommunikationsansvarig

madeleine.akesson@kretsloppsydost.se

072-466 57 31

Maria Schade

Förbundsdirektör

maria.schade@kretsloppsydost.se

076-787 28 77