Från och med idag, måndag 13 mars, körs samtliga fordon i KSRRs verksamhet endast på fossilfritt bränsle. Detta blev verklighet när de två nyinstallerade *HVO-tankarna med bio-diesel togs i drift idag.

En av tankarna finns på KSRR:s anläggning i Moskogen, strax väster om Kalmar och den andra finns på vår anläggning Storskogen i Oskarshamn.

Chauffören Ola Ekedahl (bilden) var först ut att tanka biodisel från pumpen i Moskogen.

- Det känns bra att kunna köra ännu mer miljövänligt och så behöver vi inte åka iväg för att tanka, konstaterade han.

Flera av våra fordon körs på biogas och de fordon som tidigare tankades med konventionell diesel tankas från och med idag uteslutande med HVO, det vill säga fossilfri bio-diesel.

Vd Jan Fors är mycket nöjd med att en av KSRR:s nått en av viktiga milstolparna för att bidra till en bättre miljö.

- Att hela vår fordonspark körs på fossilfritt bränsle är ett av våra uttalade miljömål för 2017. Nästa mål är att alla våra entreprenörer och underleverantörer också kör fossilbränslefritt. Det målet har vi gott hopp att nå under 2018!

Kontakt
Ulrika Bergström
Kommunikationsansvarig
Telefon: 076-135 3820

* HVO är en syntetisk diesel som framställs genom hydrering av växt och djurfetter.Kretslopp Sydost är ett kommunalförbund som ansvarar för att omhänderta hushållens avfall, informera om källsortering och verka för minskat avfall inom våra medlemskommuner Kalmar, Mörbylånga, Nybro, Oskarshamn, Torsås, Sävsjö, Vetlanda och Uppvidinge. Inom förbundet bor det ca 185 000 invånare. Vid vår avfallsanläggning på Moskogen hanterar och behandlar vi alla typer av avfall. Hos Kretslopp Sydost arbetar ca 90 medarbetare och vårt uppdrag utförs i såväl egen regi som av upphandlade entreprenörer. Verksamheten är helt taxefinansierad och Kretslopp Sydost omsätter ca 205 Mkr årligen.


Kontakt


Madeleine Åkesson

Kommunikationsansvarig

madeleine.akesson@kretsloppsydost.se

072-466 57 31

Maria Schade

Förbundsdirektör

maria.schade@kretsloppsydost.se

076-787 28 77