Med 16 containerplatser blir den nya ÅVC:n både rymligare och mer lättöverskådlig. Fotograf/Källa: Ulrika Bergström/KSRR

Den som nyligen passerat viadukten på Logistikvägen i Smedby strax väster om Kalmar har sett det som vi på KSRR för tillfället är väldigt förväntansfulla och stolta över – Kalmars nya återvinningscentral.

Under sommaren 2018 flyttas all verksamhet från Tegelviken och återvinningscentralen stängs.

Den som vill slänga grovavfall får istället åka till den nya anläggningen, ÅVC Kalmar, i Smedby.

Den nya återvinnignscentralen blir både större och mer lättnavigerad då man stannar längs med varje container, istället för att backa som man ofta behöver göra idag.

Precis som tidigare blir det helt gratis att lämna grovavfall på återvinningen för privatpersoner boende i någon av KSRR:s medlemskommuner.

Tidsplanen för byggnationen ser ut att hålla och vi planerar att öppna för allmänheten i slutet av juni.

I november 2016 invigde vi vår nya återvinningscentral i Oskarshamn. Den som har vägarna förbi Storskogen kan få en ordentlig förhandstitt på hur det kommer att se ut i Kalmar. Storskogen är nämligen förlaga till den som nu byggs i Flygstaden.

Även huvudkontoret med administrationen och fordonsflottan får ny adress. I mitten av augusti flyttas resterande verksamheten till nybyggda utrymmen i Moskogen.

Håll utkik efter exakt datum och tillhörande program för invigningen av regionens modernaste återvinningscentral.
KSRR är ett kommunalförbund med uppgift att omhänderta hushållens avfall inom Kalmar, Mörbylånga, Nybro, Oskarshamn och Torsås kommuner. Inom förbundet bor det ca 130 000 invånare och KSRR har ca 38 000 abonnenter. 5 000 sopkärl töms varje dag och våra återvinningscentraler besöks av ca 1 200 fordon. Vid vår avfallsanläggning på Moskogen hanterar och behandlar vi alla typer av avfall. Hos KSRR arbetar ca 80 medarbetare, vårt uppdrag utförs i såväl egen regi som av upphandlade entreprenörer. Verksamheten är helt taxefinansierad och KSRR omsätter ca 160 Mkr årligen.


Kontakt


Ulrika Bergström

Kommunikationsansvarig

ulrika.bergstrom@ksrr.se

070-654 02 41

Maria Schade

Förbundschef

maria.schade@ksrr.se