Coronaviruset slår hårt mot många verksamheter så också kultur- och fritidsnämndens ansvarsområde. - Kultur och fritidsförvaltningens hållning är att vi ska hålla igång våra verksamheter så långt det är möjligt men för att minska risken för smittspridning väljer vi att ställa in våra egna grupparrangemang, säger förvaltningschef Henrik Nilsson.

Bland de verksamheter som påverkas är barnbion, barnteater, bibliotekets evenemang och simundervisningen. Susanne Gryfelt är chef för Äventyrsbadet.

-Vi ställer in vårens babysimskurser. Simskolans start vecka 13 skjuts upp, alla som är anmälda behåller sina platser till det senare lagda starten.

Annars håller vi öppet som vanligt i den utsträckning det går, berättar Susanne Gryfelt.

 

Ung i Kalmar och fritidsgårdsverksamheten håller sin verksamhet öppen som vanligt.

- Vi vidtar inga särskilda åtgärder i dagsläget förutom att sjuka inte ska vara i verksamheten. Vi ser det som viktigt att den ordinarie verksamheten är igång i så stor utsträckning som möjligt för att ungdomar ska kunna ha kvar rutiner och en fast punkt att gå till. Våra större evenemang Imagine och Fullt ös ställs dock in, säger biträdande enhetschef Linda Almqvist Dohrnér. 

 

Anledningen till besluten att ställa in är att förvaltningen inte vill bidra till ökad risk för smittspridning med evenemang som för ihop människor från olika delar av staden/kommunen/regionen. Beslutet gäller till att börja med för evenemang april månad ut.

  

Övrigt i korthet

  • Allmänhetens åkning i ishallarna körs säsongen ut. Vi avvaktar beslut om verksamhet under påsklovet.
  • Kulturskolan har stängt sin gruppundervisning men genomför tillsvidare individuella lektioner.

 

För mer information kontakta:

Henrik Nilsson, förvaltningschef kultur och fritid, tel. 0480-45 00 58, 0703-99 07 71

 

 


Kalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer belägen i en region som har framtiden för sig. Vi är en av landets yngsta universitetsstäder och rankas år efter år i den absoluta Sverigetoppen när Reseguiden listar årets sommarstäder. Vill man se världen finns regionens flygplats här med flera dagliga avgångar till Stockholm och en omfattande chartertrafik. Vi har direkttåg till Malmö/Köpenhamn och Göteborg samt många avgångar också mot Stockholm. På sommaren passerar alla som ska till och från Öland vår vackra stad. 

Med havet integrerat i staden, stora spännande byggprojekt, stränder mitt i centrum, flera stora idrottsevenemang och en fantastisk landsbygd vill över 90 procent av kommunens 70 000 invånare rekommendera vänner och bekanta att flytta hit. Välkommen du också!

 


 


Platser

Kalmar

Kontakt


Christina Bringfors-Dahlgren

Kommunikationschef

christina.bringfors-dahlgren@kalmar.se

0480-45 00 00

0480-45 00 36

072-740 82 41