Kungen besöker Hovsjöskolan där projekt Matlust presenterar aktörerna bakom Södertäljerullen. Kungen skakar på bild hand med Susanne Skånberg, marknadschef på Saltå Kvarn. Foto: Fredrik Sederholm

Den 23 maj besökte H.M. Konung Carl XVI Gustaf Södertälje. Under en hel dag tog Kungen del av framtidsorienterade verksamheter i Södertälje med koppling till entreprenörskap, innovation, utbildning och hållbarhet. Till exempel presenterades Södertälje kommuns arbete med de offentliga måltiderna och MatLust presenterade Södertäljerullen, en modell och ett hållbart måltidskoncept med fokus på samverkan, innovation och cirkulära system.

Dagens program avslutades med ett besök på Hovsjöskolan där Kungen bland annat fick ta del av Södertälje kommuns prisbelönta arbete med de offentliga måltiderna och konceptet Diet for a Green Planet. Till lunch bjöds Södertäljerullen, det hållbara måltidskoncept som är en modell för hur MatLust genom samverkan mellan olika aktörer bidrar till att ta fram nya, innovativa livsmedel och arbetar i alla led för en hållbar livsmedelskedja från jord till bord till jord.

– Vi är mycket glada för att kungen besöker oss och sätter kunskapsstaden Södertälje i fokus, säger kommunstyrelsens ordförande Boel Godner (S). Södertälje Science Park, KTH och våra fina skolor är positiva exempel på hur vi har arbetat för att lösa samhällsutmaningar som kompetensförsörjning och hållbarhetsfrågor. Jag hoppas att besöket kan inspirera andra kommuner, företag och organisationer.

Under förmiddagen besöktes Södertälje Science Park och nya KTH Södertälje, en arena för hållbar produktion med 1200 studieplatser, följt av ett besök på Mälardalens tekniska gymnasium.

Kontakt:Sara Jervfors, projektchef MatLust samt kostchef i Södertälje kommun. Tel: 08-52306466, e-post: sara.jervfors@sodertalje.se.

Eva Helén, utvecklingsstrateg MatLust

Tel: 08-52303757, e-post: eva.helen@sodertalje.se.

Daniel Dworetsky, kommunikationsansvarig, MatLust. Tel: 08-52304805, e-post: daniel.dworetsky@sodertalje.se.
MatLust är ett EU-projekt som pågår 2015-2021. Målen är att utveckla en hållbar livsmedelsnäring i Stockholmsregionen, med fokus på miljö och hälsa samt att etablera Södertälje som regional livsmedelsnod. MatLust erbjuder utvecklingsprogram, nätverk och andra former av kostnadsfritt stöd till små och medelstora livsmedelsföretag. MatLust drivs av Södertälje kommun genom Destination Södertälje, med KTH och Södertälje Science Park som partners.


Kontakt


Ida de Oquiñena

Kommunikation

ida.de-oquinena@sodertalje.se

08-52306442

0720831161

Daniel Dworetsky

Kommunikation

daniel.dworetsky@sodertalje.se

08-5230 4805

076-648 22 36