Är du intresserad av hållbar utveckling, av sunda material, ekologiskt bygge, byggnadsvård, slöjd och återbruk? 22-24 maj bjuder vi in till Rekolfestival på Slöjd & Byggnadsvård på Nääs. Under festivalen får du praktisk kunskap genom kurser, workshops och föredrag – och inte minst genom möten och utbyten av erfarenheter.

Årets Rekofestival är en förening av hållbar kunskap och inspiration i en underbar miljö på vackra Nääs i Floda. Under festivalen kan du få handgriplig kunskap genom att gå en kurs eller delta i workshops och föredrag, men framför allt träffa spännande människor och ta del av deras erfarenheter. Rekofestivalen är en salig blandning av gammal och ny teknik, handens kunskap, teori och praktik, tips, råd och nybakt bröd.

Ett urval av spännande personer och ämnen

Under Rekofestivalen finns möjlighet att möta nya, spännande människor med kreativa idéer, projekt och tankar kring en hållbar livsstil. Några exempel:

Träffa Anders Krasse som renoverade hela sitt hus enbart med saker som blivit över och nu lyckas bo helt gratis. Hör honom berätta hur du kan få ett nytt kök för 500 kr.

- Tänk om varje människa skulle färga sina kläder med sin egen kompost? Tänk om våra kläder skulle vara vad vi äter? Alla i sin egen unika färg, direkt kopplad till vad vi mättat magen med, säger Lina Sofia Lundin, som leder en workshop i naturlig färgning utan kemikalier.

Kan svensk korgflätning rädda ett kenyanskt fiskesamhälle? Hör Helena Hansson från HDK berätta om den nätverkande korgen.

Se Jonatan Malm med bild, film, musik och snack söka svaret på frågan ”varför ska man slöjda?” i sitt framträdande Jag är ett träd.

Eller bekanta dig med saker som linoljefärg, täljknivar, lera och vedmurningstekniker.

Kom hit, dela med dig och var en del av en rörelse för förändring till ett mer hållbart samhälle under roliga och festliga former!

Välkommen till årets Rekofestival på Nääs 22-24 maj!

För frågor och mer information:

Tobias Havaas, Länshemslöjdskonsulent
Slöjd i väst / Västarvet
Tfn: 0522-656519
Mobil: 070-662 68 05
E-post: tobias.havaas@vgregion.se
Webb: www.slojdochbyggnadsvard.se

Ulrika Lindh, Byggnadsantikvarie
Slöjd & Byggnadsvård / Västarvet
Tfn: 010-441 43 62
Mobil: 0735-54 44 74
E-post: ulrika.a.lindh@vgregion.se

Rekofestivalen är ett samarbete mellan Västarvet Slöjd & Byggnadsvård, Studieförbundet Vuxenskolan, Tidskriften ÅTER samt en mängd olika föreningar och privata initiativ för hållbart byggande och leverne.

PS. Vi bjuder på tårta!

Kontakt


Ida Northfell

Kommunikationschef

ida.northfell@vgregion.se

070-842 15 38

Zara Tellander

Presskommunikatör

zara.tellander@vgregion.se

070-021 18 23