För att uppmuntra nya, begåvade kreatörer har Sveriges Kommunikationsbyråer inrättat Kycklingstipendiet som ger tre stipendiater 20.

000 kronor var. Pengar som ska användas till att utvecklas ytterligare inom sitt område.

Kycklingstipendiet 2011 går till Daniel Mencák, Kaspar Prinz, Petter Prinz, Joakim Labraaten och Petra Albrektson.- Detta var sista året jag kunde vinna då man bara kan vara med och tävla 3 år efter att skolan har slutat. Det som är tuffast är att det är så många begåvade människor som har vunnit tidigare. Nu känns det självfallet bra att tillhöra denna gedigna kycklingskara, säger Joakim Labraaten, Kycklingstipendiat.


Motivering:

När slutprojekt ger oss andra prestationsångest så tillverkar du hela utställningskatalogen, sen fyller du den med jobb som får alla andra att blekna. I din värld spammas julgåvor ut till världen och böcker består enbart av upplösningen. Det får oss att vara rätt säkra på att det här bara är början för dig. Grattis Daniel Mencák!

Kycklingstipendiat:
Daniel Mencák


Motivering:

Dina idéer lever i gränslandet mellan uppfinningar och experiment. Gemensamt är att de kommunicerar långt mer än det mesta av allt det där vi andra brukar kalla för kommunikation. Uttryckt på ren svenska: dina arbeten får kycklingstipendiets jury att tappa brallorna. Som om det inte vore nog så finns det två av dig. Grattis Kaspar och Petter Prinz!

Kycklingstipendiat:
Kaspar Prinz och Petter Prinz

Motivering:
Ni har egentligen uppnått för mycket för att kallas kycklingar. Fullfjädrade levererar ni istället genuint intressanta historier och koncept som letar sig in i hela svenska folkets medvetande. För det är inte många som kan förmå en frisk person att svälja en högtalare - och sedan få hela svenska folket att nynna på “Fredagsmys!”. Grattis Petra Albrektson och Joakim Labraaten!

Kycklingstipendiat:
Joakim Labraaten och Petra Albrektson

Jury:
Monica Born, Åkestam Holst, Martin Lundgren, DDB Stockholm, Lars Fuhre, Beckmans Designhögskola, Nina Granath, Stockholm Design Lab.

Kontaktinformation:
Maja Siösteen, Affärsområdeschef Event & Tävlingar, maja@komm.se, 070 215 10 32 

Om Guldägget
Syftet med Guldägget är att lyfta fram Sveriges bästa kommunikation och föra svensk kommunikation framåt. Den kreativa standarden ska höjas. Det ska inspirera och ge mod till en hel bransch. Kommunikationsskapare ska vilja anstränga sig ännu mer och näringslivet ska uppleva den avgörande betydelsen av god kommunikation. Läs mer på www.guldägget.se

Om Sveriges Kommunikationsbyråer
Sveriges Kommunikationsbyråer är en branschorganisation för alla typer av konsulter inom kommunikation, såsom reklam, PR, design, event, DM, digital, media och action marketing. Vi inspirerar och utbildar våra medlemmar för att de ska kunna göra bättre affärer, både för sina uppdragsgivare och för sig själva. Dessutom arbetar vi med opinionsbildning för att öka kännedomen om kommunikationens betydelse för näringsliv och samhälle. Läs mer på www.komm.se
Kontakt


Linda Nilsson

vd & tävlingsansvarig

linda@komm.se

Anna Magnberg

Projektledare

anna@komm.se

Julia Urbán

Produktionsledare