För att uppmuntra nya, begåvade kreatörer har Sveriges Kommunikationsbyråer inrättat Kycklingstipendiet som ger tre stipendiater 20.

000 kronor var. Pengar som ska användas till att utvecklas ytterligare inom sitt område.

Kycklingstipendiet 2012 går till Björn Kusa, Eric Palmér och Gustav Johansson.

Motivering:
Kycklingstipendiet 2012

Björn Kusa
Hoppet om en frälsare är något reklambranschen delar med kyrkan. Sällan har vi skådat en så stark kandidat. Du har fått blinda att se – och bilförare att upptäcka faror i beckmörker. Din talang för att använda teknologi på ett både nyskapande och relevant sätt är precis vad branschen behöver. Grattis Björn Kusa!

Eric Palmér
Du designar varenda projekt med en makalös glöd. Ibland alldeles bokstavligt. När andra flydde från Island efter det stora vulkanutbrottet åkte du dit och samlade aska. Den använde du sedan som tryckfärg i en bok om hur vulkanen påverkat samhället. Vi faller lika platt som askan. Grattis Eric Palmér!

Gustav Johansson
Hur kan du vara så här bra som 25-åring? Ditt historieberättande är i världsklass, du har hittat ett eget visuellt uttryck och din teknik …tja, den har redan gett dig fler priser än de flesta filmregissörer får under en livstid. Vi kan inte vänta på att se hur du kommer att ”Write the Future”. Grattis Gustav Johansson!

Jury: Adam Kerj, Johanna Frelin, Petra Albrektson, Magnus Andersson.


Taggar

Guldägget


Kontakt


Linda Nilsson

vd & tävlingsansvarig

linda@komm.se

Anna Magnberg

Projektledare

anna@komm.se

Julia Urbán

Produktionsledare