Motiveringar:Kristin LidströmI hennes illustrationer får personer liv och uttryck, som på en gång är träffsäkra och samtidigt banbrytande. Det finns en tydlig historia i allt hon gör. Som formgivare leker hon med enkla idéer som får ta plats och bre ut sig till överväldigande skapelser. Juryn förundras över såväl hennes produktivitet som hennes skicklighet, och j

Kristin Lidström

I hennes illustrationer får personer liv och uttryck, som på en gång är träffsäkra och samtidigt banbrytande. Det finns en tydlig historia i allt hon gör. Som formgivare leker hon med enkla idéer som får ta plats och bre ut sig till överväldigande skapelser. Juryn förundras över såväl hennes produktivitet som hennes skicklighet, och ju mer de ser desto mer vill de ha. Det här är början på något stort!

Jeremy Phang & Agnes Stenberg-Schentz

Det bär nästan emot att kalla de här reklamkreatörerna för Kycklingar, när deras jobb rakt igenom känns fullfjädrade. De har redan hunnit jobbat med några av Sveriges mest folkkära och välkända varumärken. Och gång på gång visar de hur man gör snabb och enkel kommunikation med en självklar tilltro till idén. Dessutom förpackar de sina idéer i matchande formgivning med nästan ruggig precision. Juryn väntar med spänning på vad som kommer härnäst!

Leo Magnusson

Det är enkelt att göra reklam som berör. Åtminstone om man uttrycker sig med personlighet och lust – så som vinnaren av årets Kycklingstipendium gjort. Under ytan anar juryn ett visst mått av galenskap, och kanske är det just det som gör att hans jobb bryter igenom den ack så strida ström av kommunikation som annars forsar förbi oss. Han har bett Norges Stadsminister om bistånd till Sveriges hemlösa och dessutom fått upp Tommy Nilsson på allas läppar.

Jury Martin Bartholf, Camilla Wallander, Malin von Werder, Gustav Johansson
Kontakt


Linda Nilsson

vd & tävlingsansvarig

linda@komm.se

Anna Magnberg

Projektledare

anna@komm.se

Julia Urbán

Produktionsledare