Utökad provtagning är påbörjad och nytt team startas upp under nästa vecka för att ytterligare minska risken för smittspridning av covid- 19.

Inga nya smittade omsorgstagare
Under den senaste veckan har utökad provtagning av omsorgstagare påbörjats på vissa vård- och omsorgsboenden. Hittills har samtliga provresultat varit negativa. Inga nya omsorgstagare har haft bekräftad smitta vid de provtagningar som kommunens sjuksköterskor har utfört i hemtjänst eller på vård- och omsorgboende.

Inom hemtjänsten finns det två omsorgstagare med bekräftad covid-19. Även på evakueringsboendet i Björkenäs finns två omsorgstagare med bekräftad smitta. På vård- och omsorgsboende finns det i nuläget ingen omsorgstagare med bekräftad smitta covid-19.

Nytt team för att minska risk för smittspridning
För att ytterligare minska risken för smittspridning  och skydda omsorgstagarna startar äldreomsorgen i Kalmar ett särskilt covid-19-team på måndag. Teamet består av tio undersköterskor som utgår från Ingelstorpsvägen 1 i Smedby. Teamet kommer att kunna utföra omsorgsinsatser hos omsorgstagare med konstaterad smitta covid-19 i hemtjänst i hela omsorgsförvaltningen. Vid behov ska teamet även kunna arbeta inne på Björkenäs (evakueringsboendet) samt på övriga boendeenheter där det finns bekräftad smitta.


Kalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer belägen i en region som har framtiden för sig. Vi är en av landets yngsta universitetsstäder och rankas år efter år i den absoluta Sverigetoppen när Reseguiden listar årets sommarstäder. Vill man se världen finns regionens flygplats här med flera dagliga avgångar till Stockholm och en omfattande chartertrafik. Vi har direkttåg till Malmö/Köpenhamn och Göteborg samt många avgångar också mot Stockholm. På sommaren passerar alla som ska till och från Öland vår vackra stad. 

Med havet integrerat i staden, stora spännande byggprojekt, stränder mitt i centrum, flera stora idrottsevenemang och en fantastisk landsbygd vill över 90 procent av kommunens 70 000 invånare rekommendera vänner och bekanta att flytta hit. Välkommen du också!

 


 Kontakt


Christina Bringfors-Dahlgren

Kommunikationschef

christina.bringfors-dahlgren@kalmar.se

0480-45 00 00

0480-45 00 36

072-740 82 41