På onsdag arrangeras Lantfesten på Skälby gård – en familjefest för gammal och ung på Kalmars mest centrala lantgård. Temat är lantliv, aktiviteter, mat och kultur och den som söker sig till 4H-gården kommer att kunna ta del av flera musik- och dansframträdanden, prova på spel, idrotter och kultur från hela världen.

Lantfesten inleds kl.15 av artisten och inspiratören Ingela Carlson. Under hela eftermiddagen kan besökarna prova på mat och bakverk från Sverige, Afghanistan, Syrien, Brasilien, Bangladesh och Pakistan på Lantfestens matmarknad. Chansen finns också att prova på sällskapsspel, slackline, nycirkus, dans och teater, delta i rörelsepass, workshop, historiska spel, hälsa på djuren, uppleva fårvallning och fårklippning, prova på kampsport och frisbee, besöka trädgårdsodlingarna med mera.

Först ut på scen kl.15:10 är världsmusikensemblen Roots of Joy som spelar musik från Senegal, Kurdistan, Balkan och Sverige. Koraspelaren Lamine Cissokho och kurdiska sazspelaren Sarbast Hassan spelar här tillsammans med sångerskan Anna Brewitz, basisten Vlado Markovic och Jörgen Astner på mandolin och cittern. För de riktig små väntar jonglering, enhjulingsnummer och clowneri med clowngruppen Trio Smack kl.16. Musikgruppen Raya Band kommer att framföra arabisk musik med rötter i Palestina och Syrien kl.16:40. Bandet består av familjemedlemmar som efter år av flykt har återförenats i Sverige. Sist ut på stora scen är gruppen Kolonien som spelar reggae- och rootsinfluerad folkpop kl.17:45. Gruppen har backat artister som Kristin Amparo, Eric Bibb, Rigmor Gustafsson, Ale Möller och Marcus Berg, har släppt två album och turnerat i ett tiotal länder. De har prisats som Årets Nykomlingar på Folk och Världsmusikgalan 2013 och onämnts som framtidens stjärnor.

Bakom gratisarrangemanget Lantfesten står Kultur- och fritidsförvaltningen i Kalmar i samarbete med Socialförvaltningen, Lions, Skälby 4 H-gård, Studiefrämjandet, Kalmar läns museum, Calmar Spelsällskap, Calmar Petanque,Friskis & Svettis, Freemotion PK, Studieförbundet Vuxenskolan, Kalmarbygdens Bioodlare, Friluftsfrämjandet, Kalmar frisbeeklubb, Cykelstaden Kalmar, Unga Kris, Team East samt Integration & Hälsa.

För mer info och programtider om Lantfesten, se: http://www.kalmar.se/lantfesten

Harald Erici
Samordnare

Lantfesten Skälby

Tel: 070-3086255

E-post: harald.erici@kalmar.se

Kalmar Kommun, Kultur- och fritidsförvaltningen, Box 610, 391 26 KalmarKalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer belägen i en region som har framtiden för sig. Vi är en av landets yngsta universitetsstäder och rankas år efter år i den absoluta Sverigetoppen när Reseguiden listar årets sommarstäder. Vill man se världen finns regionens flygplats här med flera dagliga avgångar till Stockholm och en omfattande chartertrafik. Vi har direkttåg till Malmö/Köpenhamn och Göteborg samt många avgångar också mot Stockholm. På sommaren passerar alla som ska till och från Öland vår vackra stad.


Kontakt


Christina Bringfors-Dahlgren

Kommunikationschef

christina.bringfors-dahlgren@kalmar.se

0480-45 00 00

0480-45 00 36

072-740 82 41