Fotograf/Källa: Pressbild

Under högsommaren bjuds det på gratiskonserter på Larmtorget i Kalmar på tisdagar och torsdagar. Denna vecka gästas vi av Larz Kristerz och Rockabilly Fabulous.

Vi kommer också att få höra ett lovande band från regionen. Artistutvecklingsprogrammet Talent Coach har valt ut nio starka akter som spelar under åtta av Larmtorgskvällarna. I slutet av sommaren kommer någon av dem att tilldelas ett stipendium, som bl.a. innebär en spelning på festivalen Vienna Waves i Wien.

Tisdag 30 juli: Larz Kristerz
Larz Kristerz återvänder troget till Larmtorget sommar efter sommar – och det gör deras publik också! Bandmedlemmarna är svaga för amerikansk countrymusik och dansband från 1970-talet. Det märks både på musiken de spelar och på bandets klassiska dansbandskostymer.

Torsdag 1 augusti
Huvudakt: Rockabilly Fabulous

Rockabillygruppen Fabulous består av Frida Brunzell, Ann Björling och Beatrice Robertsson. Tillsammans bjuder de på en härlig rockabillyshow. Det blir sång, dans och musik i 1950-talsanda.

Talent Coach-artist: BackBoons
BackBoons är ett rock’n’roll-band som härstammar från Falun. Från början var bandet ett rockabilly-band men med nya medlemmar och nytänkande utvecklades soundet till rock’n’roll med mer tryck, fetare gitarrer och en maxad volym. Bandet startade 2009 och har turnerat mycket både i Sverige och i bl.a. Finland, Polen och Norge. 

Musik på Larmtorget
Musik på Larmtorget är en uppskattad tradition i Kalmar. I år hålls evenemanget 2 juli–6 augusti. Arrangörer är Destination Kalmar i samarbete med krögarna runt Larmtorget. Musikkvällarna startar kl. 19:00.

Hela programmet för Musik på Larmtorget: 
kalmar.com/larmtorget

För mer information, kontakta:
Åke Andersson, Destination Kalmar, tel. 0703-540 261 

Destination Kalmar ska i samverkan med näringslivet utveckla, profilera och marknadsföra Kalmar som besöksmål. Bolaget ska även samordna och utveckla evenemang och idrottsturism i Kalmar, driva turistcenter- och gästhamnsverksamhet samt i samverkan med Statens fastighetsverk ansvara för verksamheten på Kalmar Slott.

Vi genomför kontinuerligt satsningar för att stärka besöksnäringen och evenemangsutbudet. Det ska alltid finnas många bra anledningar att besöka Kalmar!Kontakt


Lisa Gefvert

Pressansvarig

lisa.gefvert@kalmar.com

0480-45 34 04

Emelie Nilsson

Presskontakt, Kalmar Slott

emelie.nilsson@kalmar.com

0480-45 34 06

Jenny Roloff

Bildansvarig

jenny.roloff@kalmar.com

0480-45 34 02

Åke Andersson

VD

ake.andersson@kalmar.com

0480-45 34 01

Stefan Johnson

Turismchef

stefan.johnson@kalmar.com

0480-41 77 10

Mimmi Mannheimer

Slottschef, Kalmar Slott

mimmi.mannheimer@kalmar.com

0480-45 14 93