Inför valet är det många som vill debattera migrationsfrågan. Kontakta gärna oss på Migrationsverkets presstjänst så hjälper vi er att kolla fakta i debattartiklar och insändare.

Hur många söker asyl i Sverige? Och hur många personer kommer egentligen att omfattas av den nya gymnasielagen? Migration debatteras livligt och är en av de viktigaste valfrågorna, någonting som syns i debattartiklar och insändare redan nu.

Då är det viktigt att ha koll på fakta och statistik. Utgångspunkten är givetvis att ni som debatt- och insändarredaktörer gör grundjobbet. Men är ni ändå osäkra på om påståenden bygger på fakta eller om statistiken verkligen är den senaste eller avser just den grupp som undertecknaren tar upp, hjälper vi gärna till. Tyckandet får andra stå för men vi är gärna med och bidrar med fakta i frågorna. Då vilar också åsikterna på en tryggare grund.

Var gärna ute i god tid och ge oss lite marginal så finns vi tillgängliga för era frågor. Mejla oss insändaren, debattartikeln eller bara de fakta i insändaren/debattartikeln ni vill kolla så hjälper vi gärna till.

Migrationsverkets presstjänst
press@migrationsverket.seMigrationsverket är den myndighet som prövar ansökningar från personer som vill besöka, bo eller söka skydd i Sverige eller som vill bli svenska medborgare.


Kontakt


Migrationsverkets presskontakt

presstjansten@migrationsverket.se

010-485 66 55, kl.8-17 på vardagar, övrig tid via mejl.

Vid pågående nyhetshändelser nås pressjouren på 010-485 66 55 utanför kontorstid. Uppdateringar sker då även via vår hemsida, samt på twitter och facebook.