Sommarens fria familjeprogram i Kalmar Stadspark utökas i år med fyra nya spelplatser runt om i kommunen. I sommar kan man uppleva nycirkus i Norrliden, musikteater i Rockneby, jazzmagi på Pårydsbadet och medeltida gyckleri i Smedby. Detta görs möjligt tack vare nya samarbeten mellan kommunen och lokala medarrangörer.

I Rockneby är Ryssby hembygdsförening lokal samarbetspart. Spelplatsen är hembygdsgården Skansen vid den stora kvarnen intill den gamla mjölnarbostaden. Här visas historisk musikteater den 19 juli med föreställningen Amerikaresan. I den får barnen möta den småländske drängen Gustaf som reser till 1800-talets Amerika och träffar bluestrollkarlar och tampas med alligatorer i Mississippifloden.

I Norrlidens centrum bjuds det nycirkus den 17 juli och i Smedby anordnas en familjedag den 24 juli med medeltida gyckleri och magiska trollkonster. Den 26 juli blir det musikteater på Pårydsbadet genom improvisationsföreställningen Jazzmagi.

"Vi vill göra kulturen mer tillgänglig och skapa nya mötesplatser för gemensamma upplevelser", säger Harald Erici, producent för Musik i stadsparken och Familjescenen.

Varje söndag i juli är det fortsatt musikteater för de små i Kalmar Stadspark. Kvällskonserterna i parken fortsätter också liksom tidigare.

Arrangör är Kultur- och fritidsförvaltningen på Kalmar kommun i samarbete med Länsmusiken och Folkets Hus och Parker.

Mer information

Harald Erici, Producent Musik i Stadsparken/Familjescenen. Tel: 0480-450688. E-post: harald.erici@kalmar.se

Eivort & May-Gull Enarsson, Ryssby Hembygdsförening. Tel: 0499-260251/070-6935631. E-post: Mg.e.enarsson@gmail.com

Pressbild: Eivort och May-Gull Enarsson framför kvarnen på hembygdsgården Skansen i Rockneby, en av sommarens nya spelplatser.Kalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer belägen i en region som har framtiden för sig. Vi är en av landets yngsta universitetsstäder och rankas år efter år i den absoluta Sverigetoppen när Reseguiden listar årets sommarstäder. Vill man se världen finns regionens flygplats här med flera dagliga avgångar till Stockholm och en omfattande chartertrafik. Vi har direkttåg till Malmö/Köpenhamn och Göteborg samt många avgångar också mot Stockholm. På sommaren passerar alla som ska till och från Öland vår vackra stad.


Kontakt


Christina Bringfors-Dahlgren

Kommunikationschef

christina.bringfors-dahlgren@kalmar.se

0480-45 00 00

0480-45 00 36

072-740 82 41