Digital Medeltidsvecka innehåller förstås även tornerspel Fotograf/Källa: Therese Hübner

Medeltidsveckan på Gotland är Sveriges största medeltidsfestival som normalt sett lockar 40 000 besökare till Gotland. I år är det fysiska evenemanget inställt och istället genomförs en åtta dagar lång dygnet-runt-festival med både tittare och artister från stora delar av världen. Festivalen avslutas söndag 8/8 och har då sänt live på youtube i över en vecka i sträck, kanske världens längsta digitala festival?

"Att ställa in eller göra en mindre satsning var aldrig ett alternativ. Vi är otroligt glada över utfallet hittills, framförallt allt det engagemang som tittarna har visat. Det händer hela tiden något och folk tar verkligen tillfället i akt att umgås online under veckan. Vi är själva överraskade över det stora gensvaret" säger Björn Sundberg, verksamhetschef för Medeltidsveckan.

Utgångspunkten i årets digitala festival är att bygga möjlighet för delaktighet och möten men samtidigt även ge känslan av att vara i Visbys medeltida gränder och den vanligtvis myllrande festivalen. Det finns digitala krogar, interaktiv marknad, onlinekurser och föreläsningar samt en gratis livesänd stream via Youtube med studio, intervjuer, konserter, gycklarföreställningar och mycket mera som hållit igång sedan i söndags.

Genom en lyckosam Kickstarter-kampanj under våren har Medeltidsveckan samlat in medel till att arvodera 150 artister. Detta har gett en stor bredd på underhållningen och följarna har kunnat se ett väldigt varierande och välfyllt program.

"Under sista helgen så hoppas vi på fortsatt stort engagemang och att den interaktion mellan besökarna som vi hittills sett fortsätter. Och så blir det både säsongspremiär och säsongsavslutning samtidigt för årets enda tornerspel, som enbart går att se live söndag kväll vid sextiden." avslutar Björn Sundberg. 

Björn Sundberg / Verksamhetschef
0498-29 10 73 / bjorn.sundberg@medeltidsveckan.se

Medeltidsveckan på Gotland Tfn: 0498-29 10 70 
Strandgatan 14, 621 56 Visby
http://www.medeltidsveckan.se

Facebook Twitter Youtube

Miljömärkt event sedan 2010 - Överväg att låta bli att skriva ut detta mail.Medeltidsveckan på Gotland är ett av Sveriges äldsta, mest kända kulturevenemang. Sedan 33 år tillbaka har tusentals besökare rest från hela världen för att uppleva åtta magiska dagar på Rosornas Ö. Alltid söndag till söndag, alltid vecka 32.


Kontakt


Susanne de Paulis

Projektledare

susanne.depaulis@medeltidsveckan.se

0707-58 13 62