Kommunfullmäktiges årliga mål om bostadsbyggande är att minst 500 bostäder ska färdigställas. Redan den sista april var detta mål uppnått för år 2020 enligt nya siffror från samhällsbyggnadskontoret.

– Det är glädjande siffror. Den goda utvecklingen är ett resultat av en sedan flera år aktiv och medveten politik, säger Peter Akinder (S), ordförande i kommunstyrelsens planutskott och samhällsbyggnadsnämnden.

Fördelningen av de bostäder som nu byggts är 81 procent hyresrätter, 14 procent bostadsrätter och 5 procent äganderätter. Totalt handlar det om 510 bostäder, vilket innebär att antalet färdigställda bostäder till och med april 2020 även överstiger den totala siffran för 2019.

– Vi får dock inte låta oss nöjas. Det behövs ett fortsatt högt tempo i produktionen av nya bostäder så att vi både kan bekämpa bostadsbristen och möta befolkningsökningen i Kalmar, avslutar Peter.

För mer information kontakta
Josef Bjerlin, verksamhetsutvecklare, 0480-45 03 09, josef.bjerlin@kalmar.se

För övriga kommentarer kontakta
Peter Akinder (S), ordförande i kommunstyrelsens planutskott och samhällsbyggnadsnämnden.


Kalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer belägen i en region som har framtiden för sig. Vi är en av landets yngsta universitetsstäder och rankas år efter år i den absoluta Sverigetoppen när Reseguiden listar årets sommarstäder. Vill man se världen finns regionens flygplats här med flera dagliga avgångar till Stockholm och en omfattande chartertrafik. Vi har direkttåg till Malmö/Köpenhamn och Göteborg samt många avgångar också mot Stockholm. På sommaren passerar alla som ska till och från Öland vår vackra stad. 

Med havet integrerat i staden, stora spännande byggprojekt, stränder mitt i centrum, flera stora idrottsevenemang och en fantastisk landsbygd vill över 90 procent av kommunens 70 000 invånare rekommendera vänner och bekanta att flytta hit. Välkommen du också!

 


 


Kontakt


Christina Bringfors-Dahlgren

Kommunikationschef

christina.bringfors-dahlgren@kalmar.se

0480-45 00 00

0480-45 00 36

072-740 82 41