Fotograf/Källa: Lars Rindeskog

Göran Larssons son väljer att avsluta sitt liv strax innan han ska fylla 18 år. För Göran och familjen drabbar katastrofen från ingenstans. Nu kommer boken om hur man blir människa igen.

"Jag har nyss tagit min döde son i famnen och försiktigt lagt ner honom på garagegolvet. Jag får svårt att andas och det krampar i hjärtat. Jag slutar vanka, bara står där förlamad och handlingskraftig på samma gång. Sekundvis anar jag vidden av det som hänt …"


Vad hjälper det att Göran är psykoterapeut och har stått vid otaliga sjuksängar, dödsbäddar och olycksplatser genom åren?  Vad hjälper det att han är präst? Förlusten av hans son blir en lång period där han tappar fotfästet i tillvaron.

"Man blir människa igen är inte först och främst en berättelse om en katastrof. Den vill vara en berättelse om hopp och om kärleken till ett Liv som mitt i all skörhet också är starkt och outplånligt. Min förhoppning är att den ska kunna bli åtminstone någon till hjälp och läkedom när man har varit med om något så svårt att man inte vet om – och hur – man ens ska orka fortsätta andas.", skriver Göran Larsson i förordet av sin nya bok.

I bokens första del får vi följa Göran och hans fru Solveig den första tiden efter Isaks död och genom de skakiga sorgeår då de försöker komma tillbaka till livet. 

Bokens avslutande delar har ett mer psykologiskt och själavårdande perspektiv, utifrån författarens egna och yrkesmässiga erfarenheter. Liten kris- och sorgeskola ger hjälp att orientera sig efter stora kriser: Läkevägar visar vad som kan lindra och läka i sorgearbetet så att man kan bli människa igen.

Bokens omslag: ”Mí hermano, mi ángel” (min bror, min ängel). Göran Larssons dotter Isabel Larsson minns sin lillebror Isak. Foto: Mattias Axelsson

Titel: Man blir människa igen
Författare: Göran Larsson
Förlag: Verbum 
Omslag: Eva Lindeberg
Inlaga: Aina Larsson/Sättaren
ISBN: 978-91-526-3806-4 
Utgivning: 14 september 2020

Verbum skapar, distribuerar och marknadsför produkter och tjänster i tryckta och digitala kanaler mot den kyrkliga marknaden. Genom gediget kunnande om församlingarnas behov levererar vi relevant och värdeskapande innehåll. Vår målsättning är att hjälpa församlingarna att stärka sina verksamheter och nå sina mål.

Relaterade bilder



Kontakt


Sofie Kalodimos

Projektledare Frälsarkransen

sofie.kalodimos@verbum.se

0766 77 76 14

Åsa Svedin

Marknadsansvarig

asa.svedin@verbum.se

070 193 82 28