Allt fler konsumenter avstår från eller skjuter på inköp av sällanköpsvaror på nätet, enligt statistik från Postnord. Samtidigt visar det sig att vissa e-butiker med fokus på ekologiska och miljöcertifierade produkter säljer bättre än förr.

Förra året handlade drygt 70 procent av svenskarna på internet. Enligt en rapport av E-barometern från Postnord hade andelen sjunkit till 66 procent under perioden 26 mars till 6 april 2020.

Detta sker i samma takt som att svenskarna känner sig oroliga för privatekonomin och håller allt hårdare i sina plånböcker för att dra in på konsumtionen. Många produktkategorier är drabbade av minskade konsumtionsbeteenden, men undantagen är livsmedel och apoteksvaror, där folk handlar mer än tidigare, enligt uppgifter från Postnord.

Hela 21 procent av konsumenterna uppger att de på grund av coronakrisen har avstått från att köpa en specifik produkt. Då är det sällanköpsvaror som mode, möbler, heminredning och hemelektronik som drabbas hårdast.

Medan många e-handlare inom sällanköpskategorin har ett minskat tryck, är det vissa företag som går bättre än andra. Webbutiken Frida & Fritiof, som säljer trendiga babyprodukter av hög kvalitet, rapporterar att försäljningen har ökat dramatiskt under perioden mars och april månad. Detta trots att Frida & Fritiof främst säljer sällanköpsvaror, men där en avgörande faktor kan vara att butikens fokus ligger på att sälja giftfria och miljöcertifierade produkter.

"Vi har sett en ökning i försäljningen under hela våren, och då har särskilt vissa av våra varumärken skjutit i höjden som vi enbart säljer till fullpris. Vi tolkar det som en trend att människor gärna vill handla ekologiska och miljöcertifierade produkter. Detta kan tyda på att konsumtionsbeteendena har förändrats en aning sedan viruset”, säger pressansvarig på Frida & Fritiof.

Varumärket Liewood hör till ett av de märken som har haft bäst försäljning på webbutiken. Liewood håller fokus på ekologiska produkter av hög kvalitet. Konges Slöjd är ett annat av varumärkena som säljer bra under coronaepidemin, och där det mesta ur sortimentet är gjort av ekologisk bomull samt en mindre del av naturgummi. 

 

Om Frida & Fritiof

Frida & Fritiof är en webbutik som tillhandahåller babyprodukter av högsta kvalitet som är både giftfria och miljömärkta. 

Presskontakt

Avsändare: Frida & Fritiof

Mail: info@fridafritiof.seKontakt


Frida Engström

frida.engstrom@prdirekt.se

0768669966

010 551 75 00