Vad sägs om papperskonst i silhuetter och 3D, traditionell lerklining, lerputs och lergolv i badrum, el i gamla hus eller lägga och renovera spåntak? Det är bara några av nykomlingarna bland de 100 kurser i programmet för 2017 på Slöjd & Byggnadsvård på Nääs. Men självklart hittar du populära klassiker som fönsterrenovering, snickarglädje, vävning för nyfikna och smide.

Möjligheterna är närmast oändliga när Slöjd & Byggnadsvård på Nääs drar igång årets kurssäsong med närmare 100 kurser – med allt från slöjd, byggnadsvård, trädgård, hantverk och mycket mer för både specialister eller familjer som vill skapa och förkovra sig tillsammans.

Slöjd & Byggnadsvård är en av landets största arrangörer av kurser inom slöjd, byggnadsvård och folklig kultur. De vänder sig till alla med lust och intresse, i de allra flesta fall krävs inga speciella förkunskaper. Vi erbjuder ett stort antal endags- och helgkurser och även en del längre kurser. Kursledarna är professionella slöjdare, hantverkare och konstnärer med stor erfarenhet inom sina områden.

- Det är fantastiskt att vara igång med årets kurser, säger Ulrika Lindh, antikvarie och samordnare på Slöjd & Byggnadsvård. Det känns som att årets kursprogram är ett av de starkaste någonsin, med stor bredd, med också rena nörderier för de som inte nöjer sig med annat än det bästa när det kommer till kunskapen om sunda material och hållbara tekniker.

Du kan läsa mer om alla våra kurser på hemsidan: www.vastarvet.se/kurser

Kulturhistoriska miljöer

Flera av kurserna hålls runt om i regionen som Forsviks Bruk, Tjörn, Fjällbacka, Trollhättan, Bengtsfors och Mariestad. Men navet för kursverksamheten finns på Nääs.

Nääs ligger nära Floda, strax utanför Göteborg - ett stort naturområde med unika och byggnadsminnesmärkta hus, bland annat Nääs slott med en av landets bäst bevarade interiörer från 1800-talets slut. Här startade August Abrahamson slöjdskola 1872 och sedan dess har Nääs varit ett slöjdcentrum. Idag är verksamheten mer aktiv än någonsin.

För frågor och mer information:

Ulrika Lindh, Bebyggelseantikvarie/ Samordnare
Slöjd & Byggnadsvård
Tfn: 010-441 43 62, -60
Mobil: 0735-54 44 74
E-post: ulrika.a.lindh@vgregion.se
Webb: www.slojdochbyggnadsvard.se

Slöjd & Byggnadsvård är Västsveriges centrum för hållbarhet och sunda material och ligger på Nääs, i Lerums kommun. Kurserna arrangeras i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan i Lerum. Vi kombinerar kunskap med estetik och hållbarhet under ledning av professionella kursledare.


Bifogade filer

 Kurser SoB
Kontakt


Ida Northfell

Kommunikationschef

ida.northfell@vgregion.se

070-842 15 38

Anna Härdig

Kommunikatör

anna.hardig@vgregion.se

072-213 03 69

Zara Tellander

Kommunikatör

zara.tellander@vgregion.se

070-021 18 23

Marina Andersson

Kommunikatör

marina.ev.andersson@vgregion

070-085 29 00

Malin Strandlund

Kommunikatör

malin.strandlund@vgregion.se

072-175 53 35

Camilla Lindberg

Kommunikatör

camilla.p.lindberg@vgregion.se

072 038 74 45