På öppna förskolan Måsen öppnas nu möjlighet för föräldrar och barn från olika kulturer och med olika språk att mötas i en skapande verkstad som vi kallar språkcafé.

Språkcaféet är en möjlighet för både svenska och invandrade föräldrar att komma till en rofylld miljö med sina barn där de har chans att träffa andra föräldrar och barn med både svenska och andra språk som modersmål. Vi träffas med svenska språket i centrum för att ge möjlighet till gemenskap, samtal, och att lära av varandra. Måsen vill förmedla vardagssvenska och vi lär oss lätt svenska genom skapande, lek, sång och sagor.

Språkcaféet startar på torsdag den 28 april kl. 9.00 – 11.00 och kommer fortsätta fem torsdagar framåt i vår. Till hösten är tanken att det ska fortsätta.


Kontakt:

Astrid Benson Paajanen, Verksamhetsansvarig Pedagog

Skeppsbron 9, Tel: 0480-45 33 58

Ann-Helen Franksson Rundqvist, Verksamhetsansvarig Pedagog

Skeppsbron 9, Tel: 0480 - 45 33 58Kalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer belägen i en region som har framtiden för sig. Vi är en av landets yngsta universitetsstäder och rankas år efter år i den absoluta Sverigetoppen när Reseguiden listar årets sommarstäder. Vill man se världen finns regionens flygplats här med flera dagliga avgångar till Stockholm och en omfattande chartertrafik. Vi har direkttåg till Malmö/Köpenhamn och Göteborg samt många avgångar också mot Stockholm. På sommaren passerar alla som ska till och från Öland vår vackra stad.


Kontakt


Christina Bringfors-Dahlgren

Kommunikationschef

christina.bringfors-dahlgren@kalmar.se

0480-45 00 00

0480-45 00 36

072-740 82 41