Den 10 augusti arrangeras Lantfesten på Skälby gård, en familjefest med temat lantliv, aktiviteter, mat och kultur. Arrangemanget är gratis och besökaren kommer att kunna ta del av musik- och dansframträdanden, prova på sällskapsspel, slackline, nycirkus, dans och teater, delta i rörelsepass, workshop, historiska spel, hälsa på djuren, uppleva fårvallning och fårklippning, prova på kampsport, frisbee, besöka odlingarna och träffa nya och gamla vänner från Kalmar och världen!

Lantfesten kommer även att hysa en matmarknad med kök och matlag från länder som Sverige, Afghanistan, Syrien, Brasilien, Bangladesh och Pakistan. På tisdag kväll kl.17-19 hålls en hygienutbildning i skolköket på Vasaskolan i Kalmar för de matlag och kockar som vill lära sig mer om vad som gäller vid offentlig matberedning i Sverige. Det är Jessica Kinnander från Kvalitetsbolaget som ansvarar för kommunens hygienutbildning.

Bakom Lantfesten står Kultur- och fritidsförvaltningen i Kalmar i samarbete med Socialförvaltningen, Lions, Skälby 4 H-gård, Studiefrämjandet, Kalmar läns museum, Calmar Spelsällskap, Calmar Petanque, Friskis & Svettis, Freemotion PK, Studieförbundet Vuxenskolan, Kalmarbygdens Bioodlare, Friluftsfrämjandet, Kalmar frisbeeklubb, Cykelstaden Kalmar, Unga Kris, Team East samt föreningen Integration & Hälsa.

För mer info och programtider för Lantfesten, se:

http://www.kalmar.se/lantfesten

Kontakt:

Bo Gustavsson, samordnare, Lantfestens matmarknad bo.gustavsson@kalmar.se 0730671492

Lisa Kindberg, föreningen Integration & Hälsa, lisa.Kindberg@svenskakyrkan.se 070-6762913

Harald Erici Samordnare

Lantfesten Skälby Tel: 070-3086255

E-post: harald.erici@kalmar.se Kalmar Kommun, Kultur- och fritidsförvaltningen, Box 610, 391 26 KalmarKalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer belägen i en region som har framtiden för sig. Vi är en av landets yngsta universitetsstäder och rankas år efter år i den absoluta Sverigetoppen när Reseguiden listar årets sommarstäder. Vill man se världen finns regionens flygplats här med flera dagliga avgångar till Stockholm och en omfattande chartertrafik. Vi har direkttåg till Malmö/Köpenhamn och Göteborg samt många avgångar också mot Stockholm. På sommaren passerar alla som ska till och från Öland vår vackra stad.


Kontakt


Christina Bringfors-Dahlgren

Kommunikationschef

christina.bringfors-dahlgren@kalmar.se

0480-45 00 00

0480-45 00 36

072-740 82 41