Mälardalsrådet har utsett MatLust till Årets Mälardarling 2017.

MatLust har utsetts till Årets Mälardarling 2017 för sitt systemtänk och drivkraft i arbetet för en hållbar livsmedelsnäring. Priset delas ut till Södertäljes kommunalråd Boel Godner och MatLusts projektchef Sara Jervfors vid Mälardalsrådets storregionala mingel i Almedalen ikväll. Priset delas ut till Södertäljes kommunalråd Boel Godner och MatLusts projektchef Sara Jervfors vid Mälardalsrådets storregionala mingel i Almedalen ikväll.

Årets Mälardarling är ett pris som delas ut av Mälardalsrådet till en person eller organisation som genom sitt engagemang, arbete, ett projekt eller en spännande idé bidragit till att utveckla Stockholm-Mälarregionen.

I år vann alltså projekt MatLust, Södertälje kommuns innovativa storsatsning på näringslivsutveckling för små och medelstora livsmedelsföretag och en hållbar livsmedelsnäring i hela Stockholmsregionen. Satsningen bidrar också till etableringen av Södertälje som regional livsmedelsnod.

Juryns motivering lyder:

”Genom att ta tillvara på redan existerande initiativ, kunskaper och människors engagemang möjliggör MatLust skapandet av hållbara livsmedel. Med ett omfattande systemtänk och drivkraft knyter MatLust samman akademi, offentlig sektor och näringsliv i syfte att stärka hållbar tillväxt inom livsmedelsregionen i regionen.”

Mer information:

Pressmeddelande från Mälardalsrådet: 

http://www.mynewsdesk.com/se/malardalsradet/pressreleases/matlust-aer-aarets-maelardarling-2046568 ;

Projekt MatLust: www.matlust.eu

Södertälje kommun: www.sodertalje.se

Södertälje Science Park: www.sscp.se

Mälarrådet: www.malardalsradet.se
MatLust Utvecklingsnod är en regional nod och motor för utveckling av ett hållbart och innovativt livsmedelssystem MatLust Utvecklingsnod drivs av Södertälje kommun, med Södertälje Science Park, KTH och Stockholm Resilience Centre som partners.


Kontakt


Klara Peterson

Kommunikation & Sociala Medier

klara.peterson@sodertalje.se

0708101180

Ida de Oquiñena

Kommunikation & Sociala Medier (föräldraledig)

ida.de-oquinena@sodertalje.se

08-52306442

0720831161

Daniel Dworetsky

Kommunikation & Företagsutveckling

daniel.dworetsky@sodertalje.se

08-5230 4805

076-648 22 36