HJärtstartare Fotograf/Källa: Kalmar kommun

Alla enheter på utbildningsförvaltningen borde ha hjärtstartare. Det förslaget kom från Linda Gefvert, idrottslärare vid Falkenbergsskolan: - Jag tänkte att det här är ju en självklarhet och lyfte det på ett utvecklingsmöte. Det känns fantastiskt att förslaget fick genomslag, vi kan ju rädda liv.

Sagt och gjort – under ett och ett halvt års tid har man köpt in och placerat ut hjärtstartare på strategiska platser på Kalmar kommuns förskolor och skolor. Totalt har utbildningsförvaltningen delat ut 47 hjärtstartare.

- Det är väldigt roligt när medarbetare engagerar sig med förbättringsförslag. Det här är ett exempel på vad vi kan göra för att rädda liv i våra förskolor och skolor, säger Mats Linde, förvaltningschef på utbildningsförvaltningen.

Tidigare fanns det hjärtstartare på vissa ställen, men inte alls i samma utsträckning som nu. I och med satsningen täcks stora delar av Kalmar kommun in, landsbygd som stad.

Linda Gefvert är tillsammans med flera lärarkollegor i kommunen med i ett nätverk, som hålls av Johan Israelsson på Regions Kalmars hjärtenhet, som träffas regelbundet för föreläsningar och samtal kring senaste nytt om hjärt- och lungräddning, HLR.

- Med en hjärtstartare nära tills hands räddas högre andel personer än om man inte har en. Ju fler som kan HLR, desto fler liv kan räddas, poängterar Linda.

För mer information kontakta:
Linda Gefvert, lärare Falkenbergsskolan, 070-34 94 885
Mats Linde, förvaltningschef utbildningsförvaltningen, 0480-45 30 02


Kalmar är en av Sveriges mest historiskt intressanta städer belägen i en region som har framtiden för sig. Vi är en av landets yngsta universitetsstäder och rankas år efter år i den absoluta Sverigetoppen när Reseguiden listar årets sommarstäder. Vill man se världen finns regionens flygplats här med flera dagliga avgångar till Stockholm och en omfattande chartertrafik. Vi har direkttåg till Malmö/Köpenhamn och Göteborg samt många avgångar också mot Stockholm. På sommaren passerar alla som ska till och från Öland vår vackra stad. 

Med havet integrerat i staden, stora spännande byggprojekt, stränder mitt i centrum, flera stora idrottsevenemang och en fantastisk landsbygd vill över 90 procent av kommunens 68 500 invånare rekommendera vänner och bekanta att flytta hit. Välkommen du också!

 


 



Kontakt


Henrik Nilsson

Kommunikationschef

henrik.nilsson@kalmar.se

0480-45 00 00

0480-45 00 58

0703-99 07 71