Medeltidsveckan på Gotland och hantverksbyggeriet Barlingbo Bryggeri har i dag inlett ett samarbete. Syftet med samarbetet är att än mer befästa Medeltidsveckan som den ledande medeltida upplevelsen i Skandinavien genom att erbjuda de 40 000 årliga besökarna ett lokalt hantverksöl från Gotland. Ölet är i dagsläget inte namngivet men namnet kommer att starkt förknippas med Medeltidsveckan.

Inledningsvis har Barlingbo Bryggeri efter diskussioner med Medeltidsveckan tagit fram tre olika karaktärer av öl som alla har anknytning i den gotländska traditionen att brygga öl. Av dessa tre kommer ett öl att väljas ut som kommer att säljas på krogar och Systembolaget. Ölet beräknas börja säljas vid midsommar.

Entusiasterna med i urvalsprocessen
De tre olika ölsorterna kommer att finnas till försäljning på Medeltidsveckans Halvvägsgille 14 februari. Gillet hålls på Stockholms Medeltidsmuseum och beräknas likt tidigare år ha 500 gäster. Där kommer gästerna att få möjlighet att lämna omdömen om ölen. Därefter tas beslut om vilken sort som väljs ut.

Ölet som i sin unika sammansättning av gotländska traditioner och vårt fantastiska vatten blir en rustik ale av Barlingbotyp. Detta passar utmärkt tillsammans med övriga upplevelser och ger en medeltida helhet.

Nyrekrytering
Barlingbo Bryggeri kommer i och med detta anställa ytterligare personal för att genomföra uppbyggnaden av både lager, distribution och tillverkning.

Bra för Gotland
Båda parter är väldigt glada över samarbetet och anser att det utöver egen del är ett bra samarbete för Gotland som region. Det stärker ytterligare de insatser som de båda organisationerna tillför i det viktiga arbetet med marknadsföring av Gotland, att locka besökare till ön och skapandet av lokala arbetstillfällen.

Kontaktpersoner
Medeltidsveckan på Gotland:
Patrik Björkander, 0498 29 10 72, 070 758 13 61

Barlingbo Bryggeri:
Niklas Gustafsson, 070 1808590 
Jonny Warg, 072 5858555Medeltidsveckan på Gotland är ett av Sveriges äldsta, mest kända kulturevenemang. Sedan 33 år tillbaka har tusentals besökare rest från hela världen för att uppleva åtta magiska dagar på Rosornas Ö. Alltid söndag till söndag, alltid vecka 32.


Kontakt


Susanne de Paulis

Projektledare

susanne.depaulis@medeltidsveckan.se

0707-58 13 62