I år fyller Visby Hansestad 20 år som världsarv - något som uppmärksammas på olika sätt under jubileumsåret. Medeltidsveckan på Gotland har sedan starten 1984 funnits mitt i den medeltida staden. Den unika och autentiska medeltida miljön är en av de saker som gör att evenemanget har blivit så populärt och numera drar cirka 40 000 besökare årligen till att uppleva medeltiden i nutid.

För vår del är världsarvsstatusen en viktig sak, och vi är oerhört glada och stolta över att få vara en del i att levandegöra och befolka den fantastiska staden Visby. När det nu är dags för jubileum vill vi givetvis vara med och visa vår djupaste uppskattning för detta.

Därför anordnar vi på torsdagen den 6 augusti klockan 14:00 en manifestation där vi tillsammans med Region Gotland, Riksantikvarieämbetet och Gotlands Museum skall försöka skapa en mänsklig kedja runt hela ringmuren och krama den symbol som skänkt så mycket upplevelser till våra besökare genom åren!

Evenemanget utgår från Kruttornet och sedan vandrar vi vidare ut åt varsitt håll och samlar så många människor som möjligt längs vägen, och förhoppningsvis möts vi och kan sluta kedjan vid Dalmansporten.

Vi ser fram emot en dag med många möten och en vacker kedja av människor som skapar detta jubileumsfirande tillsammans!

Arrangemanget är ett samarbete mellan Medeltidsveckan, Region Gotland, Gotlands Museum och Riksantikvarieämbetet.Medeltidsveckan på Gotland är ett av Sveriges äldsta, mest kända kulturevenemang. Sedan 33 år tillbaka har tusentals besökare rest från hela världen för att uppleva åtta magiska dagar på Rosornas Ö. Alltid söndag till söndag, alltid vecka 32.


Kontakt


Susanne de Paulis

Projektledare

susanne.depaulis@medeltidsveckan.se

0707-58 13 62