Medeltidssommaren börjar nu Fotograf/Källa: Mike Fergusson/Medeltidsveckan

Medeltidsveckan på Gotland 2021 blir traditionsenligt av vecka 32, 8-15 augusti. Möjlighet att förboka sittplats till upplevelserna på Gotland och att delta på distans i de digitala sändningarna är några av de stora investeringar som ska möjliggöra den 38:e medeltidsveckan i ordningen.

Låt oss sprida lite sommarvärme redan nu, och berätta att Medeltidsveckan på Gotland 2021 blir av! Ett samlat grepp tas om programmet, med möjlighet att i god tid förboka sittplatser till konserter, shower och andra programpunkter som sker på plats på Gotland. För att göra allt detta möjligt gör Medeltidsveckan stora investeringar i värdskap och hanteringen av entré, köer och arrangemang. Medeltidsveckan inför generösa avbokningsskydd, om smittläget i sommar förhindrar att erforderliga tillstånd erhålls.

Det blir såklart stora förändringar på plats, och vi arbetar på en genomförandeplan med omställningar av både spelplatser och innehåll,” säger Christopher Sandberg, VD för Medeltidsveckan. Christopher tillägger “Vi bereder detta i samråd med smittskyddsläkare och myndigheter, och ser en bra väg till en trygg och säker festival.” 

Medeltidsveckan erbjuder också full tillgång till programmet genom de digitala sändningarna, så att du kan delta hemifrån om det passar dig bättre i år. Förra årets digitala Medeltidsvecka lockade tiotusentals tittare till en av de längsta livestreamingar som gjorts på det här sättet, och tilldelades Stora Turismpriset 2020. “Det här är en succé vi absolut bygger vidare på,” säger Susanne de Paulis, verksamhetsutvecklare. “Med publikevenemang på Gotland kan vi lova ett ännu mer episkt innehåll i år” säger Susanne.

 

Mer information om programmet och biljettbokning kommer i Påsk. Information till artister och andra programdeltagare under mars månad, med löpande kontakter under våren.

Medeltidsveckan på Gotland är världens främsta festival i sitt slag, och äger rum varje år på Gotland sedan 1984, med över 600 programpunkter och 100 000 besök under åtta dagar

(Foto på vinterklädd person i snö: Modell Sofie Olsson Dahl, Foto Mike Fergusson)
Medeltidsveckan på Gotland är ett av Sveriges äldsta, mest kända kulturevenemang. Sedan 33 år tillbaka har tusentals besökare rest från hela världen för att uppleva åtta magiska dagar på Rosornas Ö. Alltid söndag till söndag, alltid vecka 32.


Kontakt


Susanne de Paulis

Projektledare

susanne.depaulis@medeltidsveckan.se

0707-58 13 62