Medeltidsveckan på Gotland har valt att både förlänga och utöka sitt samarbete med eventbyrån goGotland. Sedan 2011 har eventbyrån haft uppdraget att sköta driften av medeltidsmarknaden på Paviljongsplan under Medeltidsveckan. Nu har man valt att skriva ett nytt långsiktigt avtal där man dessutom utökar sitt samarbete.

- Medeltidsmarknaden är själva hjärtat i Medeltidsveckan och väldigt viktig för hela besöksupplevelsen under veckan, säger Björn Sundberg som är verksamhetschef på Medeltidsveckan.

- Vi är väldigt nöjda med goGotlands arbete och att vi tillsammans har lyckats utveckla medeltidsmarknaden i en väldigt positiv riktning. Dels har marknaden växt med fler marknadsutställare för varje år de senaste åren men framförallt har vi lyckats höja kvaliteten, vilket vi ofta får bekräftat från våra återkommande besökare. Vi vill fortsätta utveckla både marknaden men även övriga evenemang under året tillsammans med goGotland, fortsätter Björn Sundberg.

Medeltidsveckan är Gotlands enskilt största evenemang och anordnas årligen under vecka 32, ända sedan 1984. Det 34:e genomförandet är nu precis avslutat. Idag har arrangemanget över 40 000 besökare.

- Det här är ett strålande exempel på hur goda samarbeten kan skapa bra evenemang och utveckling på och för ön, säger Fredrik Broman som är VD på goGotland.

- Även om Medeltidsveckan pågår i åtta dagar per år så jobbar vi med medeltidsmarknaden under hela året, det är en stor apparat. Det här är mer än bara ett jobb för oss, vi brinner för evenemanget och lägger ner mycket engagemang i det för att vi tycker det är roligt, då blir det oftast bra resultat, fortsätter Fredrik Broman.

Så här säger Björn och Fredrik om det utökade samarbetet.

- 2014 påbörjade vi en ny satsning med Medeltida Jul. Vi vill utveckla evenemanget både för gotlänningar men även för att fortsätta locka ännu fler besökare till Gotland under en del av året då ön normalt sett har lite färre besökare, säger Björn Sundberg.

- Det nya avtalet innebär att goGotland bland annat kommer att sköta driften av marknaden under Medeltida Jul. Med det framgångsrika arbetet med marknaden under vecka 32 känns det naturligt att samarbeta även under julen, fortsätter Björn.

 - Vi har sneglat en del på julmarknaden i Lübeck i Tyskland, som är den kanske mest kända runt Östersjön med över 200 marknadsstånd. På sikt är målsättningen att skapa en minst lika attraktiv marknad under Medeltida Jul i Visby, en upplevelse och reseanledning för både svenska och utländska besökare varje år, avslutar Fredrik Broman.

 

För frågor och information:

Björn Sundberg
070-7581360
bjorn.sundberg@medeltidsveckan.se

Fredrik Broman
072-9749030
fredrik@gogotland.seMedeltidsveckan på Gotland är ett av Sveriges äldsta, mest kända kulturevenemang. Sedan 33 år tillbaka har tusentals besökare rest från hela världen för att uppleva åtta magiska dagar på Rosornas Ö. Alltid söndag till söndag, alltid vecka 32.


Kontakt


Susanne de Paulis

Projektledare

susanne.depaulis@medeltidsveckan.se

0707-58 13 62