Medeltidsveckan på Gotland har de senaste åren gått in i en expansiv fas där vi både utvecklat den årliga vecka 32 i augusti, men även nya evenemang under nya säsonger på året. Att fortsätta förnyas och leta nya upplevelser för både besökare och aktörer en av högsta prioritet - och allt med målet att Medeltidsveckan skall fortsätta vara ett självklart besöksmål även i framtiden.

- Den resa som vi gjort de senaste åren har varit oerhört rolig och fylld med både utmaningar och stor glädje. Det engagemang som finns inom Medeltidsveckan är osannolikt, och att få vara en del av detta är något som fyller oss med stolthet och glädje, säger Björn Sundberg, verksamhetschef för Medeltidsveckan.

- Den största utmaningen har dock varit att hinna med att möta förväntningarna från alla parter, såväl besökare som aktörer och medverkande, näringsliv, samarbetspartners, region och politik med flera, fortsätter Björn.

Som ett led i att förstärka evenemanget rekryterar nu Medeltidsveckan till två tjänster - en

artistansvarig och en volontäransvarig. Båda tjänsterna är deltidstjänster på helår, och

målsättningen är att de skall bli en permanent del av Medeltidsveckans kansli.

- Genom att tillsätta dessa tjänster kan vi skapa en väldigt mycket starkare organisation som kan möta de krav på tillgänglighet och stöd som behövs för att bibehålla och utveckla oss vidare. Vi är oerhört glada över att vi nu har en ekonomi i balans där vi kan ta detta steg, och ser fram emot alla de möjligheter som nu öppnar sig! säger Björn Sundberg entusiastiskt.

Tillsättningen av tjänsterna beräknas till 1 februari och ansökningstiden pågår till 4 januari. För mer information se respektive platsannons.Medeltidsveckan på Gotland är ett av Sveriges äldsta, mest kända kulturevenemang. Sedan 33 år tillbaka har tusentals besökare rest från hela världen för att uppleva åtta magiska dagar på Rosornas Ö. Alltid söndag till söndag, alltid vecka 32.


Kontakt


Susanne de Paulis

Projektledare

susanne.depaulis@medeltidsveckan.se

0707-58 13 62