20–22 augusti avgörs SM/USM/JSM i rullskidskytte på Hallstaberget i Sollefteå, där våra svenska skidskyttestjärnor under tre dagar kommer att göra upp om SM-medaljerna. Här nedan följer all mediainformation så som anmälan, bevakning och sändningar inför tävlingarna.

SM i rullskidskytte för seniorer, juniorer och ungdomar avgörs 20–22 augusti i Sollefteå, där I21 IF står som arrangör. Under fredagen kommer dessutom en rullskidtävling att genomföras, där de svenska skidskyttarna även utmanas av framstående längdskidåkare. Därefter väntar en fullspäckad tävlingshelg där en sprint och en distanstävling med fem dam- respektive 5 herrklasser vardera ska genomföras.

Tävlingens genomförande kommer att följa de restriktioner som finns i nuläget. Media kommer därför att välkomnas att bevaka tävlingarna på plats under följande regler:

• Föranmälan krävs för samtlig personal som ska närvara

• All kontakt mellan åkare och media sker på coronasäkert avstånd i mixed zone

• Samtliga åkare är beredda att passera genom mixed zone efter loppet för korta, tävlingsorienterade intervjuer

Samtliga medier som vill bevaka tävlingarna på plats måste föranmäla sig. Detta gäller all form av mediabevakning så som intervjuer i mixed zone, fotografering och videoreportage.

Tävlingsprogram SM i rullskidskytte

Fredag 20/8 Rullskidtävling
Senior 15:30 (första start)

Lördag 21/8 Sprint
Herrar 13:30
Damer 15:00

Söndag 22/8 Distans
Damer 13:10
Herrar 14:55

Anmälan för att bevaka tävlingarna på plats skickas till hakan.blidberg@skidskytte.se senast 10/8. Meddela då vem som kommer att vara på plats. Ange i anmälan på vilket sätt ni önskar följa tävlingen på plats och hur många som kommer samt deras kontaktuppgifter. Ange även personer och kontaktuppgifter som ni vill att vi uppdaterar löpande om tävlingarna. Utan anmälan kommer ni inte heller att kunna erbjudas någon ackreditering och därmed inte tillträde till arenan. 

Bilder från helgen kommer att finnas för fritt användande på Skidskytteförbundets bildbank: https://skidskytte.photoshelter.com/index

Samtliga tävlingar under helgen kommer att direktsändas via Expressen-TV.

Sverige - Världsledande inom skidskytte

Svenska Skidskytteförbundet arbetar för att bredda skidskytte genom starka regioner och föreningar i hela landet, popularisera skidskytte genom att arrangera hållbara evenemang i världsklass samt skapa förutsättningar för eliten att nå internationell toppklass. Vår vision är att Sverige ska vara världsledande inom skidskytte. 


Kontakt


Håkan Blidberg

Marknads- och Kommunikationschef Skidskytteförbundet

hakan.blidberg@skidskytte.se

+46768442008

+46768442008

Jessica Bollnert

Pressansvarig för Världscupen i Östersund

jessica.bollnert@skidskytte.se

+47 926 96 058

Nicklas Olausson

Mediakoordinator Skidskytteförbundet

nicklas.olausson@skidskytte.se

070-3210251

Ella Alvin

Mediakoordinator Skidskytteförbundet

ellaalvin@hotmail.com

+46738096128

Rikard Grip

Generalsekreterare

rikard.grip@skidskytte.se

Victor Agestam

Mediakoordinator Skidskytteförbundet

victor.agestam@skidskytte.se

0767849485

Emma Höglund

Mediamanager och kommunikatör svenska skidskytteförbundet

emma.hoglund@skidskytte.se

+46761391220