Den kommande veckan avslutas Världscupen i Skidskytte i Östersund. Tävlingsorganisationen står nu redo att ta emot de tävlande för att erbjuda rättvisa tävlingar i ett Jämtland klätt i vinterskrud.

Landslagsåkarna reser i eftermiddag direkt från Nove Mesto, Tjeckien till Östersund med IBU´s direktflyg tillsammans med övriga nationer.

Mattias Nilsson som testats positivt för Covid-19 kvarstannar i karantän i Nove Mesto:

– För mig är det ju jättetrist att inte få avsluta säsongen med laget på hemmaplan, säger Mattias. Men jag mår bra utifrån rådande omständigheter och är tacksam för att jag har ett bra stöd omkring mig.

Landslagstränarna Johannes Lukas, Johan Hagström och Jean-Marc Chabloz som alla testats negativt för Covid-19 är i enlighet med riktlinjer från tjeckiska hälsovårdsmyndigheterna försatta i karantän men är fria att på ett karantänsäkert sätt resa hem. Väl hemma kommer lokala smittskyddsregler gälla och styra den fortsatta karantänhanteringen.

– Det är tråkigt att en av våra medarbetare testats positivt för Covid-19, säger Skidskytteförbundets Generalsekreterare Rikard Grip. Vårt fokus är nu på att ta hand om Mattias på bästa sätt genom ett lokalt stöd från Organisationskommittén i Nove Mesto. Vi har ett bra stöd av både de tjeckiska hälsovårdsmyndigheterna såväl som ansvariga för smittskydd i Region Jämtland Härjedalen för att hantera frågan. IBU har ett väldigt tydligt protokoll för att både upptäcka smitta och hur vi ska agera när smitta upptäcks vilket visat sig fungera väl.

Imorgon tisdag 10:00 kommer laguttagning och landslagsledning för World Cup Östersund att presenteras.

– Det känns som att vi har ett spännande lag på plats vid världscupavslutningen, säger Anna Maria Uusitalo, skidskytteförbundets Sportchef. Jag är också trygg i att vi kommer att ha ett bra ledarteam på plats i Östersund så att de aktiva kan koncentrera sig på att tävla själva, även om Mona Brorsson och det tillfälliga ledarteamet gjorde en strålande insats igår.

Sverige - Världsledande inom skidskytte

Svenska Skidskytteförbundet arbetar för att bredda skidskytte genom starka regioner och föreningar i hela landet, popularisera skidskytte genom att arrangera hållbara evenemang i världsklass samt skapa förutsättningar för eliten att nå internationell toppklass. Vår vision är att Sverige ska vara världsledande inom skidskytte. Kontakt


Håkan Blidberg

Marknads- och Kommunikationschef Skidskytteförbundet

hakan.blidberg@skidskytte.se

+46768442008

+46768442008

Jessica Bollnert

Pressansvarig för Världscupen i Östersund

jessica.bollnert@skidskytte.se

+47 926 96 058

Nicklas Olausson

Mediakoordinator Skidskytteförbundet

nicklas.olausson@skidskytte.se

070-3210251

Ella Alvin

Mediakoordinator Skidskytteförbundet

ellaalvin@hotmail.com

+46738096128

Rikard Grip

Generalsekreterare

rikard.grip@skidskytte.se

Victor Agestam

Mediakoordinator Skidskytteförbundet

victor.agestam@skidskytte.se

0767849485

Emma Höglund

Mediamanager och kommunikatör svenska skidskytteförbundet

emma.hoglund@skidskytte.se

+46761391220