På Psykologiscenen får Bokmässans besökare möta psykologer, forskare och författare i unika samtal med frågeställningar som inte dyker upp på mässans andra scener. Psykologiscenen arrangeras av Psykologiguiden i samarbete med bokförlaget Natur & Kultur, SvD Idagsidan och tidskriften Modern Psykologi.

Varför en Psykologiscen på Bokmässan?

"Det är fantastiskt att så många psykologer bidrar med kunskap kring psykologi. Intresset är stort och utifrån den växande psykiska ohälsan är behovet av evidensbaserad psykologisk kunskap gigantiskt." Anders Wahlberg, ordförande för Sveriges Psykologförbund och Psykologiguiden.

"Psykologiscenen har blivit en självklar samlingspunkt för alla som är intresserade av den senaste kunskapen om den underbara och utmanande konsten att vara människa. Här möts psykologer, forskare, skönlitterära författare och mässbesökare för samtal som gör skillnad på riktigt." Jonas Mattsson, chefredaktör Modern Psykolog

”Vi på Svenska Dagbladets Idagsida vet hur intresserade våra läsare är av psykologi, så vi är knappast förvånade över att Psykologiscenen drar till sig en stor publik.” Maria Carling, redaktör för SvD:s Idagsidan och moderator för scenens Psykologiska salonger.

”Psykologiscenen har blivit en självklar plats för samtal och kunskapsspridning inom psykologi, där forskare, psykologer, författare och läsare kan mötas och ta del av aktuell forskning och litteratur. Därför är den en viktig del i Natur & Kulturs uppdrag som oberoende, värderingsdrivet förlag.” Anna Maria Thunman, förlagschef för Natur & Kultur Akademisk

Bokmässan arrangeras 26 - 29 september i Göteborg. Möt författare, psykologer, psykiatriker, forskare och ställ frågor till psykologer. Bland gästerna på scenen:  Anders Hansen, Siri Hustvedt, Anna Bennich, Bo Hejlskov Elvén, Micael Dahlen, Agnes Lidbeck, Allan Linnér, Sissela Nutley, Jonna Bornemark, Jenny Jägerfeld, Klas Östergren, Martin Ingvar och Siri Helle.

Psykologiscenen ligger i C-hallen (C04:32). Hela programmet finns här: 

För mer information kontakta:
Susanne Bertman  0709 67 64 13 


Psykologiguiden är en webbplats om psykologi vars huvudsyfte är att sprida kunskap om psykologi till allmänheten. Via Psykologiguiden ska allmänhet, företag och organisationer också kunna få råd och stöd i psykologiska frågor och kunna hitta privatpraktiserande psykologer inom olika verksamhetsområden, i hela Sverige.


 Kontakt


Charlotta Janson Josephsson

Pressansvarig

charlotta.jansonjosephsson@psykologforbundet.se

070 967 64 77

Kristina Taylor

ordförande

Kristina.taylor@psykologforbundet.se

070 967 64 01