På måndagskvällen korades vinnarna av Samhalls prestigefulla hållbarhetspris Visa vägen-priset. Micasa Fastigheter blev stolt vinnare i kategorin Årets arbetsgivare. Priset delas varje år ut till den arbetsgivare och den eldsjäl som har gjort allra mest i Sverige för att öppna upp arbetsmarknaden så att fler personer med funktionsnedsättning kan få ett jobb.

Micasa Fastigheter tilldelas priset med motiveringen:
"Med en imponerande självklarhet har Micasa Fastigheter konsekvent stått upp mot omgivningens fördomar och försvarat sitt val av medarbetare utifrån deras förmåga att med bästa kvalité utföra det arbete som krävs. I en verksamhet där det personliga bemötandet är väldigt viktigt för de äldres välmående har de sett fördelar och kompetens där andra ser hinder."

Saken är den att vi har inte jobbat på något särskilt sätt, utan vi har sett att alla människor har något att bidra med precis på samma sätt som vi gör med alla andra. Människor har en kapacitet, alla kan bidra, alla vill bidra på jobbet. Det är bara att utgå från det helt enkelt, säger Maria Mannerholm, vd Micasa Fastigheter.

Priset delades ut inför över 800 personer på Rival i Stockholm. Galan leddes av Glada Hudik-teaterns Pär Johansson och innehöll inspirerande anföranden av bl a arbetsmarknadsminister Ylva Johansson, Svenskt Näringslivs ordförande Leif Östling, Axel Johnsons ordförande Caroline Berg samt IKEA-gruppens ordförande Lars-Johan Jarnheimer.

Om Visa vägen-priset
Visa vägen-priset delas varje år ut till den arbetsgivare och den eldsjäl som under året gjort mest för att öppna upp arbetsmarknaden för personer med funktionsnedsättning. En fristående jury utser vinnarna. Kriterierna är bland annat nytänkande och att satsningen ska vara utvecklande för både företag och individ. Priset har delats ut sedan 2008 av Samhall AB.

Juryn som utsett vinnarna består av:
Jan Scherman (juryns ordförande), skribent, föreläsare, konsult och styrelseledamot
Karl-Petter Thorwaldsson, ordförande LO
Eva Nordmark, ordförande TCO
Caroline Berg, ordförande Axel Johnson
Kenneth Bengtsson, styrelseordförande i bl.a. Systembolaget
Peje Emilsson, grundare av Kreab, Demoskop, Kunskapsskolan och Silver Life
Anna-Lena Bohm, vice ordförande Svenskt Näringsliv
Mats Eliasson, marknadsdirektör SamhallMicasa Fastigheter i Stockholm AB, dotterbolag till Stockholms Stadshus AB, är ett fastighetsbolag som äger och förvaltar Stockholms stads omsorgsfastigheter. Fastighetsbeståndet omfattar ca 125 fastigheter om drygt 1 miljon kvadratmeter. Omsättningen är cirka 1 miljard kronor.


Kontakt


Karl Frisell

chef nyproduktion Micasa Fastigheter och medlem i styrgruppen för Rättvist byggande.

karl.frisell@micasa.se

+46 8 508 360 00

+46 8 508 360 90

Maria Mannerholm

VD Micasa Fastigheter

maria.mannerholm@micasa.se

+46 8 50836000

+46 8 50836010