Framtidens flyktingmottagande, livet i Afghanistan och en stor migrationshearing med riksdagspartierna. På Migrationsplatsen, Migrationsverkets scen under Almedalsveckan, diskuteras ett av valårets hetaste ämnen.– Migrationsfrågorna är värda ett nyanserat och seriöst samtal – det erbjuder vi i Almedalen, säger Fredrik Bengtsson, kommunikationsdirektör på Migrationsverket.

Årets tema för Migrationsverket är ”Migrationen, Sverige och framtiden”. Några av ämnena som diskuteras är framtidens flyktingmottagande och Migrationsverkets roll, hur det är att leva i Afghanistan och förvarens roll för återvändandet av de som fått avslag på sin asylansökan. Totalt genomförs över 20 programpunkter.

– Vi vill ge plats för kunskap, fakta och expertis om migrationen under Almedalsveckan, säger Fredrik Bengtsson.

En av de programpunkter som väntas dra mycket publik är en stor migrationshearing: under en timme kommer samtliga riksdagspartier samlas för att frågas ut om den framtida migrationens betydelse för Sverige.

– Vi är väldigt glada att alla åtta migrationspolitiska talespersonerna är samlade, säger Fredrik Bengtsson.

Migrationsverket bjuder gärna in kritiker eller organisationer som kanske inte alltid håller med Migrationsverket upp på scen.

– Migrationsplatsen ska vara Almedalens arena för migrationsfrågor och samlingsplats för alla som vill ha det seriösa samtalet om migration, säger Fredrik Bengtsson.

Nytt för i år är en utökad plats för det personliga mötet: ”Träffpunkt Migrationsplatsen”. Där finns Migrationsverkets experter och ledning för att svara på frågor om migration och flyktingmottagande.

Migrationsplatsen i Almedalen arrangeras av Migrationsverket. Från söndag till torsdag under Almedalsveckan genomförs seminarier, personliga intervjuer och myndighetens ledning finns på plats för att svara på frågor.

Här kan du läsa mer om Almedalen: www.migrationsverket.se/almedalenlänk till annan webbplats

Hela programmet hittar du här.länk till annan webbplats

För intervjuer kontakta Mardin Baban, 072-1644150 eller mardin.baban@migrationsverket.seMigrationsverket är den myndighet som prövar ansökningar från personer som vill besöka, bo eller söka skydd i Sverige eller som vill bli svenska medborgare.


Kontakt


Migrationsverkets presskontakt

presstjansten@migrationsverket.se

010-485 66 55, kl.8-17 på vardagar, övrig tid via mejl.

Vid pågående nyhetshändelser nås pressjouren på 010-485 66 55 utanför kontorstid. Uppdateringar sker då även via vår hemsida, samt på twitter och facebook.