På torsdag bjuder Kultur i Väst och MIK-akademin in till en heldag om medie- och informationskunnighet, MIK. Temat kretsar kring MIK, journalistik och demokrati och bland de inbjudna gästerna hittar vi journalisten Martin Schibbye och mediestrategen Brit Stakston.

Under hösten arrangerar Kultur i Väst och MIK-akademin fyra MIK-dagar runt om i Västra Götaland. Här har till exempel Åsa Linderborg och Maria Edström medverkat kring MIK och tolerans. Ett annat tema har varit MIK – från myndigheter till makerkultur.

Sista MIK-dagen i den här serien gästas av kände journalisten Martin Schibbye och mediestrategen, författaren och föreläsaren Brit Stakston. Martin Schibbye, som 2011, under ett journalistiskt uppdrag fängslats i Etiopien, arbetar i dag som chefredaktör för Blankspot Project – medborgarfinansierad utrikesjournalistik, ett projekt Brit Stakston är medgrundare till. Brit Stakston är också en i media flitigt återkommande expert på nya medievanor, pressfrihet och i frågor som rör ledarskap och kommunikation kopplat till digitalisering.

Övriga medverkande är Fredrik Sunnemark och Fredrik Sjögren. Fredrik Sunnemark är docent i idéhistoria, och Fredrik Sjögren är fil dr i statskunskap. De är båda verksamma vid Internationella programmet för politik och ekonomi vid Högskolan Väst. Sedan 2015 ansvarar de också för Demokratiiniativet, högskolans särskilda satsning på demokratifrågor

Johan Holmberg och Fredrik Holmberg, film- och mediepedagoger från MIK-akademin, är också på plats.

Dagen pågår 9.30–15.30 på Högskolan Väst. Läs mer här... 

Kontakt

Pia-Mari Wehrling, filmkonsulent, Kultur i Väst, 073 821 00 02

 

Kultur i Väst

Kultur i Väst är en av Västra Götalandsregionens kulturförvaltningar och vi får vårt uppdrag från kulturnämnden. Grunden i vårt arbete handlar om att stärka konsten och kulturen, samt att öka kunskapen om de positiva effekter kulturen har i samhället. För att kunna åstadkomma det, samarbetar vi med andra aktörer, regionalt, nationellt och internationellt. Läs mer på kulturivast.se
Kontakt


Ida Northfell

Kommunikationschef

ida.northfell@vgregion.se

070-842 15 38

Anna Härdig

Kommunikatör

anna.hardig@vgregion.se

072-213 03 69

Zara Tellander

Kommunikatör

zara.tellander@vgregion.se

070-021 18 23

Marina Andersson

Kommunikatör

marina.ev.andersson@vgregion

070-085 29 00

Malin Strandlund

Kommunikatör

malin.strandlund@vgregion.se

072-175 53 35

Camilla Lindberg

Kommunikatör

camilla.p.lindberg@vgregion.se

072 038 74 45