I en motion till kommunfullmäktige som lämnas in idag föreslår Miljöpartiet att en träningshall för bandy, konståkning och skridsko ska byggas i Stockholm senast 2014.

- Det saknas idag helt en hall som är anpassad för bandy och konståkning i Stockholm. Bandy och konståkning är stora ungdomsidrotter och bristen på bra träningsmöjligheter är ett stort hinder för deras utveckling, säger Stefan Nilsson (MP), gruppledare för miljöpartiet i Stockholms stad.

- Bandyn riskerar att försvinna helt som idrott om några år utan hall, eftersom säsongen utomhus på stor bandyis bara är några få månader. Med en hall kan vi istället räkna med fortsatt tillväxt för bandyn, säger Stefan Nilsson (MP)

- Konståkningen är en av de populäraste idrotterna för flickor, med omkring 3 000 utövare i Stockholmsregionen. Idag bedrivs träningen till största delen på hockeyrinkar, trots att det är en annan typ av is som används för konståkning jämfört med ishockey, dessutom på sena och oattraktiva tider. Det skulle vara ett lyft för konståkningen med en ny hall, säger Stefan Nilsson (MP).

Bifogat nedan finns motionen

MILJÖPARTIET DE GRÖNA I STOCKHOLMS STAD
Ragnar Östbergs Plan 1, 105 35 Stockholm
08-508 29 000 (växel)

www.mp.se/stockholm
www.twitter.com/MP_Sthlm_Region

PRESSEKRETERARE
Hakim Belarbi
0761-22 96 57
hakim.belarbi@stockholm.se
Kontakt


Elisabeth Ekstrand

Pressekreterare

elisabeth.ekstrand@stockholm.se

076-122 96 02