Fotograf/Källa: Paul Björkman

I år planerar Dalslands folkhögskola i Färgelanda att hålla i en sommarkurs där fokus ligger på att leva ett hållbart och harmoniskt liv på alla plan.

En väg till ett hållbart liv, som sommarkursen heter, har fått inspiration av två årslånga utbildningar som folkhögskolan håller i. Det goda livet är inriktad på att få kunskaper för att ställa om sitt liv och flytta ut på landet. Här sysslar deltagarna med allt från småskalig odling till återbruk och renovering. På Livslinjen, den andra ettåriga kursen som givit inspiration, ligger fokus på ens egen hälsa och personliga utveckling.

– Det goda livet och Livslinjen handlar båda om att leva ett harmoniskt liv, men på olika sätt. Beröringspunkterna skapar ett spännande, nytt fokus: ”Hur gör jag för att leva ett liv som både jag och naturen mår bra av?”, säger Charlotte Day, biträdande rektor på Dalslands folkhögskola.

Såväl återbruk som stresshantering

Stresshantering, permakultur, mindfulness och återbruk blir alltså några av de ämnen som kommer att beröras under dagarna på kursen En väg till ett hållbart liv.

– Målet att vi ska släppa alla måsten under kursdagarna. Vi fokuserar på återhämtning, lustfylldhet och ny inspiration att ta med sig tillbaka till vardagen, säger Charlotte Day.

 

Kontakt
Charlotte Day
 


Dalslands folkhögskola finns i Färgelanda och Trollhättan. Huvudman är Västra Götalandsregionen, som också förvaltar fem andra folkhögskolor. Kontakt


Anders Ahlström

Förvaltningschef

anders.ahlstrom@vgregion.se

076-775 48 40