Hanna Öberg

Imorgon onsdag är det dags för VM-premiär i Pokljuka, Slovenien. Först ut på programmet är mixstafett och här presenteras det lag som ska representera Sverige under morgondagen.

VM-premiären närmar sig och imorgon är det dags för det svenska mixstafettlaget att göra upp om mästerskapets första medaljer. Två damer och två herrar har tagits ut till det svenska laget, där upplägget har ändrats till årets VM jämfört med tidigare år.

Tidigare har det alltid varit herrarna som kört de två avslutande sträckorna i mixedstafetten, men i år kommer herrarna att köra de två inledande sträckorna och damerna de två avslutande. Ett upplägg som alltså är nytt i mästerskapssammanhang.  

Det svenska mixstafettlaget har lämnat Obertilliach i Österrike där landslaget har varit på pre camp och är på plats i Pokljuka sedan ett par dagar tillbaka för att träna och förbereda det sista inför morgondagen. Landslagstränare Mattias Nilsson rapporterar om en bra stämning och form inför mästerskapspremiären:

Det ska bli kul att köra igång VM med en mixstafett och vi ställer upp med ett lag vi tror kan vara med och slåss om de allra högsta placeringarna. Det finns många bra lag att försöka slå, men vi har haft en bra känsla under uppladdningen i Obertilliach och hoppas att den känslan följer med in i mästerskapet.

Det svenska mixstafettlaget

Sträcka 1: Sebastian Samuelsson

Sträcka 2: Martin Ponsiluoma

Sträcka 3: Linn Persson

Sträcka 4: Hanna Öberg

Sverige - Världsledande inom skidskytte

Svenska Skidskytteförbundet arbetar för att bredda skidskytte genom starka regioner och föreningar i hela landet, popularisera skidskytte genom att arrangera hållbara evenemang i världsklass samt skapa förutsättningar för eliten att nå internationell toppklass. Vår vision är att Sverige ska vara världsledande inom skidskytte. Kontakt


Håkan Blidberg

Marknads- och Kommunikationschef Skidskytteförbundet

hakan.blidberg@skidskytte.se

+46768442008

+46768442008

Jessica Bollnert

Pressansvarig för Världscupen i Östersund

jessica.bollnert@skidskytte.se

+47 926 96 058

Nicklas Olausson

Mediakoordinator Skidskytteförbundet

nicklas.olausson@skidskytte.se

070-3210251

Ella Alvin

Mediakoordinator Skidskytteförbundet

ellaalvin@hotmail.com

+46738096128

Rikard Grip

Generalsekreterare

rikard.grip@skidskytte.se

Victor Agestam

Mediakoordinator Skidskytteförbundet

victor.agestam@skidskytte.se

0767849485

Emma Höglund

Mediamanager och kommunikatör svenska skidskytteförbundet

emma.hoglund@skidskytte.se

+46761391220