Enligt en undersökning av ”Svenskarna och Internet” som publicerades i slutet av 2020 så tar pensionärerna allt större plats i det digitala. Det blir därmed allt viktigare för pensionärer att utforska nätet var de än befinner sig någonstans - och således att ha ett bra mobilabonnemang.

Allt fler operatörer på marknaden erbjuder numera mobilabonnemang för pensionär och seniorer över 55 år. Detta är ett resultat av chockdigitaliseringen som pågår i samhället som en följd av coronapandemin. Det har på många plan skett en snabb digitalisering där flera internetanvändare har börjat använda nätet och digitala tjänster och det är framför allt de äldre som nu har tagit steget ut på internet. De har börjat använda mer sociala medier, börjat e-handla och har även haft videosamtal med familj och vänner. Rapporten av ”Svenskarna och Internet” som utkom under 2020 visar även att 7 av 10 seniorer har använt någon digital vårdtjänst.

 

Detta har öppnat upp för ett större behov av pensionärsabonnemang. Flera operatörer runt om i landet har nu lanserat denna typ av abonnemang som riktar sig till de som är 55 år och äldre, som exempelvis Hallon senior.

 

-       Vi kan se att de äldre personerna upplever att de är mer sociala av den ökade skärmtiden, och att detta är ett nytt sätt för dem att hålla kontakten med släktingar och vänner under pandemin när de tvingas följa sociala restriktioner. Överlag är pensionärer väldigt positivt inställda till möjligheterna som allt vad digitaliseringen för med sig, säger pressansvarig på Mobilabonnemanget.nu

 

De olika abonnemangen kommer med olika rabatter och erbjudanden, som vanligtvis har kring runt 20 % rabatt på operatörens vanliga abonnemang. Vissa operatörer lockar också med tidsbegränsade erbjudanden, som kan vara allt ifrån en stor rabatt under de inledande månaderna till extra surf.

 Kontakt


Frida Engström

frida.engstrom@prdirekt.se

0768669966

010 551 75 00